Hetvenféle sört kínálnak a nyíregyházi V. SóstóSerFeszten

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 05. 11:18

Csaknem hetvenféle sört kínálnak a péntektől vasárnapig tartó V. SóstóSerFeszten Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, ahol számos különleges ízesítésű, hazai és külföldi kézműves sört is megkóstolhatnak a látogatók.

sor-sor

A kínálatban szerepelnek majd belga, osztrák, német, cseh és angol sörök, bemutatkozik a Főzdebusz, valamint itt lesznek a debreceni, budapesti és miskolci sörfőző műhelyek – mondta Kosztyu László, a szervező cég ügyvezetője a sörfesztivált beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.

Elárulta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai szerint a gyümölcs ízesítésű söröket kedvelik leginkább a látogatók, az elmúlt két évben a cseh meggyes sörből fogyott a legtöbb.

A rendezvény, amelyet idén is a Krúdy Vigadó melletti sétányon tartanak, ingyenesen látogatható – tette hozzá Kosztyu László.

A fesztiválon a sörök mellé többféle ételből is válogathatnak a látogatók, lesz lacikonyha, kínálnak megyei gasztronómiai különlegességeket és street-food ételeket is, a napközbeni szórakozásról bábszínház, népi kézműves és néptáncbemutatók, délutánonként pedig a helyi zenei együttesek és tánccsoportok gondoskodnak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink