Hétvégén Belga Sörfesztivál!

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 14. 09:43

Ma kezdődik a VI. Belga Sörfesztivál, amelynek vendégei péntektől vasárnapig a Bálna Budapestben 35 sörfőzde kínálatából 196 féle üveges, köztük 55 féle csapolt sört kóstolhatnak.
A rendezvény főszervezője – a söröket importáló Belgaco kft. társtulajdonosa –, Tamáska János az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: 40 olyan italt is bemutatnak a fesztiválon, amelyet itthon korábban nem kóstolhatott a magyar közönség. A fesztiválon idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét; a választást idén is egy a sörök leírását tartalmazó kiadvány segíti.

“Még egy belga számára is igazán különleges fesztiválról van szó; nálunk sincs olyan esemény, amely során egy helyen ennyi féle belga sört lehet kipróbálni – fogalmazott a belga nagykövetséget a sajtótájékoztatón képviselő Katherine Raeymaekers.

Első alkalommal van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre, a vendégek kétféle jegykombináció közül választhatnak, mindegyikhez jár a tavalyi évi fesztiváléval azonos kóstolópohár. Az elővételes vásárlók ráadásul jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon.

A sörök mellett különleges belga sajtokat, szarvaskolbászt, tepertőt, belga pralinét és csokoládét is kínálnak a standokon.

A fizetés rendszere idén sem változik, az italok nagy része kizárólag zseton ellenében kapható.
Jegyárak: Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton)
Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton)
Minden további zseton 600 Ft/db

Nyitva tartás: pénteken 17:00-23:00
szombaton 12:00-23:00
vasárnap 12:00-20:00

(Képünk a tavalyi rendezvényen készült)

Hetvegen Belga Sorfesztival

Kapcsolódó cikkeink