Hétszázmillióból fejlesztett a Pek-Snack

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 12. 14:55

Lezárult a kapacitás bővítését és a termelés korszerűsítését szolgáló program a Pek-Snack Kft. igali gyárában: a 700 millió forintos fejlesztés utolsó fázisaként átadtak szerdán egy több mint 220 millió forintos beruházást.

Ez utóbbi – csaknem felerészben európai uniós támogatásból megvalósult – fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabbá és automatizálttá váltak a kelesztés, valamint a gyorsfagyasztás munkafolyamatai, megújult a hűtött csomagolótér, bővült a göngyölegtároló, és üzembe helyeztek egy új ládamosó gépet.

A beruházás egészéhez három pályázaton összességében 133 millió forint uniós támogatást nyert el a társaság.


A korábban Fornetti Pannon Kft. néven a Fornetti látványpékség-hálózathoz tartozó – 1998-ban családi vállalkozásként alapított – igali cég ez év március elsejétől Pek-Snack márkanéven forgalmazza termékeit. Jelenleg több mint 700 magyarországi és csaknem 500 horvátországi látványpékség franchise partnerét látja el fagyasztott pékáruval.

A tavaly elindított beruházás során fejlesztették a gyártástechnológiát, számítógép vezérlésűvé vált a termelés, és integrált vállalatirányítási rendszert vezettek be. A fejlesztésekkel kapacitásbővítés is történt, így a Pek-Snack hálózat építője jelenleg közvetlenül több mint 200 embernek ad munkát Magyarországon.

Az MTI február elején beszámolt arról, hogy a kecskeméti székhelyű Fornetti Európa Kft., mint a Fornetti franchise jogok és know-how-k kizárólagos felhasználói jogosultja múlt év december végén rendkívüli felmondással szerződést bontott igali partnerével, arra hivatkozva, hogy elfogadhatatlannak tart bármilyen eltérést a fogyasztók és a partnerek érdekeit szem előtt tartó sztenderdektől.

Galántai János, a Nyugat-Magyarország egy részét Fornetti termékekkel ellátó Fornetti Pannon Kft. tulajdonos ügyvezetője – a családi vállalkozás alapítója, jelenleg a Pek-Snack tulajdonos ügyvezetője – akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy volt partnere válaszút elé állította: vagy gazdaságilag elfogadhatatlan feltételekkel módosítja korábbi szerződését, vagy külön kell válnia. Tájékoztatása szerint a korábbi üzletfelek jelentős részét sikerült megtartaniuk – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink