Hétszáz vállalkozás a fogyasztóvédelmi pozitív listán

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 17. 12:50

Országszerte több mint hétszáz vállalkozás szerepel a fogyasztóvédelmi pozitív listán – mondta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója csütörtökön, Szekszárdon, ahol elsőként adott át a listára felkerült Tolna megyei vállalkozásoknak elismerést.

A fogyasztóvédelmi hatóság ez év januárjában három területen kezdett vizsgálatot: az ártájékoztatást ellenőrizték, a jótállással, szavatossággal kapcsolatos fogyasztói panaszokat vizsgálták, illetve idegenforgalmi ellenőrzéseket végeztek a nyári szezonban – mondta az MTI-nek Pintér István.

Azok a vállalkozások kerülhetnek fel a fogyasztóvédelmi pozitív listára, amelyeknél nem találtak hiányosságokat, az előző egy évben a hatóság nem hozott ellenük szankciót, és fogyasztói panasz sem volt velük szemben. Ezeknek a vállalkozásoknak a száma Tolna megyében elérte a százat.

A főigazgató beszámolt arról is, hogy a tervek szerint 2012. januárban, de legkésőbb a fogyasztók világnapján, március 15-én bevezetik a fogyasztóbarát emblémát, amelyet egyfajta védjegyként a jogkövető magatartást tanúsító vállalkozások kaphatnak meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink