Hétmilliárd forintot költ fejlesztésre Magyarország egyetlen cukorgyára

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 29. 13:38

Hétmilliárd forintot költenek fejlesztésre a Magyar Cukor Zrt.-nél a következő években – mondta Hájos László, a vállalat vezérigazgató-helyettese az iparág szereplőinek tanácskozásán Tihanyban, pénteken.

Hájos László tájékoztatása szerint a finomító a kaposvári répacukorgyárban mintegy egymilliárd forintból épül meg. Magyarország egyetlen cukorgyára a következő években ezzel együtt hétmilliárd forintot költ fejlesztésre. A nyerscukor-finomítón kívül folyamatban van a gyár közel kétmilliárd forint összértékű biogáz-programja, amellyel a terveik szerint 2013-ra a cukorgyártás energiaigényét teljes mértékben saját előállítású biogázból fedezik – mondta a vezérigazgató-helyettes. További két-két milliárd forintot tesz ki az új, 60 ezer tonna kapacitású cukorsiló és egy cukorcsomagoló megépítése.

A Magyar Cukor Zrt. az osztrák Agrana cégcsoport tulajdonában van, a konszern Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában és Franciaországban rendelkezik vállalatokkal. A cég honlapján közölt adatok szerint a cukor szegmensből tavaly a holding 700 millió eurós árbevételt ért el, a vállalat teljes árbevétele 2 milliárd euró volt. A világ 25 országában 8000 munkavállalót foglalkoztatnak, legfontosabb partnereik a Coca-Cola, a Rauch, a Nestlé és a Kraft Foods – közli a hirszerzo.hu.

Kapcsolódó cikkeink