Hetedszer is Budapesti Cseh Sörfesztivál

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 04. 11:00

Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Cseh Sörfesztivál 2014. június 16. – július 13. Helyszíne, mint minden évben, idén is a Városháza Park. A rendezvény célja, hogy bemutassa Csehország minden régióját. Megközelítőleg 50 főzde 120 fajta söre kerül csapra az egy hónap alatt. Ezen kívül megtalálhatóak a magyar sörök a Serforrás Kézműves Sörfőzdéből, vendég – országok: Szlovákia, Németország, Anglia sörei.

sor

A fesztivál a foci VB kezdete óta Budapesti Cseh Sörkert néven hömpölyög tovább. A meccseket a rajongók egy LED óriás kivetítőn követhetik finom ételek és italok kíséretében. A Városháza Parkban évről évre megrendezett Cseh Sör Fesztivál eddig évente több mint 20 ezer látogatót vonzott, az idei rendezvény az egy hónapos időtartam alatt a 100 ezer fős látogatói létszámot célozta meg.

Természetesen a zenei kínálat sem hiányzik: csak a cseh sörözés mellé elképzelhető népzene, valamint igényes magyar és külföldi zeneszámokat felsorakoztató tipikus „utcazene” szól. Hakni koncertektől és celebektől mentesen csak a Cseh sör a főszereplő a Budapesti Cseh Sörkertben.

Az elmúlt hat évben megtörtént a fesztivál alapozása, így a fő célkitűzés is egyre inkább megvalósul, hogy a fesztivál júniusi nyitása hagyománnyá váljon. A cseh sörkultúra Magyarországra csempészése által bemutatható, milyen értéknek tekintik a csehek saját tradicionális sörfőző mesterségüket.

Az esemény főszervezője idén útjára indította háromnapos sörgyárlátogató túráit, ami szintén ezt a „küldetést” hivatott szolgálni. Így lehetőség nyílik Csehország természeti és kulturális szépségeit is megismerni régióról-régióra, és mindezt megint csak a sör által.

(tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink