Hetedjére is keresik az Év Mentes Séfjét
Idén is a METRO Gasztroakadémia ad otthont az Év Mentes Séfje versenynek, melyet amatőr és profi kategóriában rendeznek meg. Újdonság, hogy az idei évtől a szervezők még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, ezért kizárólag szezonális alapanyagok kapnak helyet a választható alapanyagok listájában, és kötelező alapanyagokat is előírnak.

Kuti Szelenge 2024-ben amatőr kategóriában második helyet szerző desszertje
Allergén nélkül, biztonságosan
A 2025-ben hetedik alkalommal a Csak a Mentes által profi és amatőr kategóriában megrendezett verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni- a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A kategórianyertes Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet és értékes nyeremények várják.
Fókuszban a kreativitás
Idén először lesznek kötelezően használandó alapanyagok is, így a versenyzőknek még inkább szüksége lesz a kreativitásra és képzelőerőre; a fenntarthatóság jegyében pedig a választható alapanyagok kizárólag szezonális termények lesznek. A versenyen amatőr és profi kategóriában is indulhatnak a jelentkezők. Az Év Mentes Séfje verseny döntőjét február 20-án rendezik meg, melyet elődöntők előznek meg mindkét kategóriában, a METRO Gasztroakadémián.
Fontos tudnivalók
A jelentkezési határidő 2024. január 24., melyhez az alábbi linken található online űrlapot kell kitölteni és teljesíteni a jelentkezés feltételeit:
• 2025. január 28. Amatőr kategória selejtező
• 2025. január 29. Profi kategória selejtező
• 2025. február 20. Mindkét kategória döntő
A versenykiírás a kötelező alapanyagokkal és a verseny menetével az alábbi linken található:
Zsűri:
Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró, műsorvezető, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem konyhavezetője, vegán séf, Ádám Csaba, az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje, Molnár György mesterszakács, szaktanár, gluténmentes gasztronómiai szakértő.
A zsűri elnöke Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, aki a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának győztese. A verseny háziasszonya pedig Szinetár Dóra színésznő lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Indul a nevezés az ifjú szakácsok országos versenyére
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Olasz konyha 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fenntartható gasztronómia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Svédasztalos menza a 14. kerületben – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szallas.hu: Vir volt a legnépszerűbb a Horvátországba utazó magyarok körében idén nyáron
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországon drágultak legjobban a szállodák és éttermek az EU-ban – olvad a Balaton árelőnye
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >