Hetedjére is keresik az Év Mentes Séfjét
Idén is a METRO Gasztroakadémia ad otthont az Év Mentes Séfje versenynek, melyet amatőr és profi kategóriában rendeznek meg. Újdonság, hogy az idei évtől a szervezők még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, ezért kizárólag szezonális alapanyagok kapnak helyet a választható alapanyagok listájában, és kötelező alapanyagokat is előírnak.
Allergén nélkül, biztonságosan
A 2025-ben hetedik alkalommal a Csak a Mentes által profi és amatőr kategóriában megrendezett verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni- a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A kategórianyertes Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet és értékes nyeremények várják.
Fókuszban a kreativitás
Idén először lesznek kötelezően használandó alapanyagok is, így a versenyzőknek még inkább szüksége lesz a kreativitásra és képzelőerőre; a fenntarthatóság jegyében pedig a választható alapanyagok kizárólag szezonális termények lesznek. A versenyen amatőr és profi kategóriában is indulhatnak a jelentkezők. Az Év Mentes Séfje verseny döntőjét február 20-án rendezik meg, melyet elődöntők előznek meg mindkét kategóriában, a METRO Gasztroakadémián.
Fontos tudnivalók
A jelentkezési határidő 2024. január 24., melyhez az alábbi linken található online űrlapot kell kitölteni és teljesíteni a jelentkezés feltételeit:
• 2025. január 28. Amatőr kategória selejtező
• 2025. január 29. Profi kategória selejtező
• 2025. február 20. Mindkét kategória döntő
A versenykiírás a kötelező alapanyagokkal és a verseny menetével az alábbi linken található:
Zsűri:
Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró, műsorvezető, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem konyhavezetője, vegán séf, Ádám Csaba, az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje, Molnár György mesterszakács, szaktanár, gluténmentes gasztronómiai szakértő.
A zsűri elnöke Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, aki a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának győztese. A verseny háziasszonya pedig Szinetár Dóra színésznő lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Az Országos Kereskedelmi Szövetség élelmiszerkiskereskedői karácsonykor is a rászorulók mellett állnak
A Szövetség 7 élelmiszerkereskedő tagja (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, SPAR,…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >Új logisztikai központot nyitott a Metro Szerbiában
A német Metro Cash and Carry új, 15000 négyzetméteres logisztikai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Italhűtés-szolgáltatás – A nap képe
Az ilyen élelmiszerbolti szolgáltatás azért Amerikában is ritka – tudtuk…
Tovább olvasom >A magyar Bocuse d’Or csapat promóciós filmje – A nap videója
Január 26-án versenyez a Bocuse d’Or idei döntőjén a magyar…
Tovább olvasom >Kijátszásra kerül a terézvárosi Airbnb-tilalom: új szállodai modell a Central Passage-ban
Hiába tiltották be 2026-tól az Airbnb-zést Terézvárosban, a kerületen belüli…
Tovább olvasom >