A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 28. 11:05

A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak, 2020-ig mintegy 9 ezer milliárd forintot kap EU-forrásokból az ország, nagyjából 3 ezer milliárd forintot pedig az állami költségvetésből tesz hozzá a kormány – mondta Bánki Erik (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

EU

A pályázati rendszer sokkal egyszerűbb, egy önkormányzat vagy vállalkozás önmagában is el tudja készíteni a pályázatát – hangsúlyozta. Évente kétezer milliárd forintot kell kifizetni, több mint tízezer ember dolgozik folyamatosan majd a pályázati bírálatokon – mondta.
Bánki Erik az M1 aktuális csatornán elmondta: a 2010-es stratégiai váltással leegyszerűsítették a pályázatok adminisztrációját, felgyorsították a bírálatot és a kifizetést is, így Magyarország a régióban a legsikeresebb lett az uniós támogatások lehívásában. A támogatási keretösszeg 100 százalékát sikerült lehívni az előző ciklusban, egyetlen eurócent sem maradt bent.
Emlékeztetett: a Brexit miatt a források szűkülésével is számolni kell, a gyorsaság ezért is fontos a kifizetésekben, mert több mint 10 milliárd euróval fog csökkenni a teljes uniós költségvetés 2019 közepéig – jelezte. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink