Hét pincészet borászai a Zwack Múzeumban
Hét népszerű pincészet 30 féle bora várja a látogatókat csütörtökön a budapesti Zwack Múzeumban, ahol ezúttal nemcsak a borokkal, hanem azok készítőivel is ismeretséget köthetnek az érdeklődők.
A Zwack Open évek óta a budapesti borkedvelők egyik legcsaládiasabb találkozója, melynek legújabb rendezvényén a villányi Gere Attila Pincészetet Gere Andrea, a szekszárdi Szeleshát Szőlőbirtokot Marton József, a tokaji Dobogó Pincészetet Domokos Attila képviseli és ott lesz Juhász Tibor a szekszárdi Pastor Pince színeiben, Trombitás Tamás a Balaton-felvidékről, Csetvei Krisztina Mórról és Nagy Péter a Nyakas Pincészettől, Etyekről – közölték az MTI-vel a szervezők.
Az októberi Zwack Open egy rendhagyó előadásnak is helyet ad. A biodinamika bűvöletében címmel Rókusfalvy Pál borász és Zadravec Zsolt, az osztrák Sepp Moser Biodinamikus Birtok szőlészeti vezetője tartanak kóstolóval egybekötött előadást a bio borokról, a biodinamikus szőlőtermesztésre való átállásról és tapasztalataikról. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság jóváhagyta a kőszegi borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését
Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Kőszeg, illetve Kőszegi név…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >Préda Máté a DODO új magyarországi vezetője
Az utolsó kilométeres, okoslogisztikai szolgáltatásokat kínáló DODO Préda Mátét bízta…
Tovább olvasom >Szobaszervíz helyett ételrendelés – házhoz megy a lángos
Egyre több turista rendel ételt a szállására a foodora nemzetközi…
Tovább olvasom >