Hét év után visszatér a Carrefour Bulgáriába

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 15. 09:20

Médiajelentések szerint a francia kiskereskedelmi óriás Carrefour egy a Retail & More görög franchise-partnerrel kötött megállapodáson keresztül újra belép a bolgár piacra.

A Retail & More áll a Carrefour bulgáriai visszatérésének élére. A vállalat több nagy bolgár kiskereskedővel is tárgyalásokat folytat, köztük a 20 szupermarketből álló és egy prémium élelmiszereket és háztartási cikkeket kínáló online áruházat működtető bolgár Parkmart Holdinggal.

Amennyiben megállapodás születik, a Szófiában, Várnában, Burgaszban és más városokban található Parkmart üzleteket a következő hónapokban Carrefour Market és Carrefour Express üzletekké nevezik át.

Az Agence France-Presse (AFP) és a BTA hírügynökségek által idézett francia kiskereskedelmi vállalat közleménye szerint a tervek szerint legalább 20 Carrefour-üzlet nyílik Bulgáriában.

A Carrefour már korábban, 2009-ben megpróbált belépni a bolgár piacra a Marinopoulos csoporthoz tartozó KMB-n keresztül.

Ez a vállalkozás azonban 2016-ban csődbe ment.

E kudarc ellenére a Carrefour bízik abban, hogy új al-franchise stratégiája sikeres lesz, és 2026-ig tíz új franchise-piacra kíván belépni.

ESM

Kapcsolódó cikkeink