Henkel: új bútorok az iskolában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 02. 00:00

Iskolabútorok vásárlásával járult hozzá a Henkel Magyarország a tanévkezdéshez a váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az intézményt a nyáron felújították, és többek között egy új tantermet is kialakítottak a legkisebbeknek.

A bútorvásárlásra felajánlott 500 ezer forintból az iskola az új osztályterembe vásárolt padokat, illetve egyéb berendezési tárgyakat. Ezen felül, a váci ragasztógyár a szállítás és az összeszerelés költségeit állta. Az Árpád Fejedelem Általános Iskolának nyújtott támogatásról a váci polgármesteri hivatal döntött, miután a Henkel felajánlotta társadalmi célra a félmillió forintos összeget a városnak.
Varga Patrícia, a Henkel Magyarország vállalati kommunikációs vezetője szerint fontos, hogy egy vállalat támogatási tevékenységében elsőbbséget kapjanak azok a települések, ahol a cég működik. A Henkel esetében ez így van, a vállalat rendszeresen segíti telephelyeinek városait a Henkel Smile (Henkel Mosoly) programon keresztül. A vállalat ezzel az ernyőnévvel foglalja össze a társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatos, az alapvető üzleti tevékenységtől eltérő kezdeményezéseit.
A Henkel Magyarország Vácott az elmúlt években hozzájárult a kórház gyermekosztályának és a város gyermekkönyvtárának felszereléséhez. Tematikus iskolaprogramokon keresztül többször támogatott helyi iskolát is. Legutóbb – idén tavasszal – hordozható defibrillátort adományozott a cég Vác városnak. Az életmentő készülék egy helyi oktatási intézmény kollégiumában állt szolgálatba a város szívében.
A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el.
Kapcsolódó cikkeink