Henkel társadalmi szerepvállalás programja

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 13. 09:05

A Henkel Magyarország Kft. a Léghajó Programmal együttműködve 2011 tavaszán országos eseménysorozatot indított. A társadalmi célú program, melynek összege 2 millió forint, Budapest és 9 megye 173 óvodájának nyújtott lehetőséget arra, hogy pedagógusaik átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek a hirtelen kialakuló, életet veszélyeztető balesetekről és gyermekbetegségekről, valamint azok kezelési módjáról. Az év során összesen 1663 pedagógushoz eljutott ismeretanyag 19190 gyermek biztonságos felügyeletét teszi lehetővé. A program utolsó állomásának Komárom-Esztergom megye adott otthont.

A Henkel Magyarország országos programjának célja, hogy az elsősegélynyújtó kurzusokon résztvevő óvónők olyan használható elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével határozottan és szakképzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzetek esetén. Az eseménysorozat keretében a Léghajó Program szakemberei – a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosok, diplomás nővérek – oktatnak az óvodásokat érintő leggyakoribb vészhelyzetekről, betegségekről és azok kezelési módjáról.

A Budapestet és 9 megyét Pest megye, Nógrád megye, Somogy megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Csongrád megye, Komárom-Esztergom megye érintő program, melynek támogatási összege 2 millió forint, 173 óvoda összesen 1663 pedagógusának adott lehetőséget gyermek elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítására. A megszerzett ismeretanyag összesen 19190 gyermek biztonságos felügyeletét teszi lehetővé. A megyék kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a képzések olyan helyre jussanak el, ahol erre a legnagyobb szükség van. A Henkel egy-egy kurzust azoknak a településeknek is nyújtott, ahol Magyarországon működik.

Az országos program utolsó állomásának a Komárom-Esztergom megye adott otthont, ahol két tanfolyam megtartását tette lehetővé a vállalat. A képzésen résztvevő intézményeket a megadott szempontok alapján a Környei, valamint a Tatbányai Önkormányzat jelölte ki. A kurzusokon összesen 30 óvónő vett részt Környe, Tatabánya és Szákszend 15 óvodájából, ahova összesen 1962 gyermek jár. A tanfolyamon részt vevő óvodák megkapják a Léghajó Program védjegyének számító matricát is, amely a szülők számára ad jelzést arra, hogy az intézményben elsősegélynyújtásból is felkészült óvónők dolgoznak.

Kapcsolódó cikkeink