Fenntarthatóság terén a Henkel az ágazat globális vezető cégei közé tartozik

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 09. 11. 10:11

A Henkel ismét szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexében (DJSI World) valamint a Dow Jones Európai Fenntarthatósági Indexében (DJSI Europe). A tény, hogy mindkét listára sikerült felkerülni, önmagában is bizonyítja a Henkel kiváló teljesítményét a háztartási cikkek (Household Products) kategóriájának vezető vállalatai között, valamint szilárd elkötelezettségét, hogy mindig is az élen fog járni a fenntarthatóság terén. Ezzel párhuzamosan a Henkel bekerült az FTSE4Good Index-be valamint az Euronext Vigeo Eiris Indexbe is. Ezek az indexek olyan vállalatokat sorolnak fel, amelyek üzleti tevékenységük során követik a fenntartható fejlődés elveit.

Az S&P Dow Jones Index valamint a svájci RobecoSAM minősítő ügynökség bejelentette 2017. évi közös fenntarthatósági felmérésük eredményét. A besorolás hosszú távú gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján történik, és olyan témákat követ nyomon, mint a vállalatirányítás, az innováció menedzsment, az erőforrás hatékonyság, a termékgondozás valamint emberi jogi kérdések. A világ 2500 legnagyobb vállalatából csak tíz százalék kerül be a DJSI Világindexbe és a 600 legerősebb európai nagyvállalat húsz százaléka szerepel a DJSI Europe Indexben.

Újabb elismerés az FTSE Russell és a Vigeo Eiris részéről

A Henkel 2001 óta szerepel az FTSE4Good Index Series-ben, amióta az elindult a Financial Times napilap és a londoni tőzsde közös kezdeményezésében. Az Index Series célja, hogy azonosítani lehessen azokat a cégeket, amelyek nemzetközi színvonalon mérve is eredményes környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatot tudnak felmutatni. Ezen felül a Henkel ismét szerepel az Euronext Vigeo Eiris Worls 120, Europe 120 és Eurozone 120 elnevezésű fenntarthatósági listáin is. Ezeket a tengerentúli New York-i tőzsde (NYSE Euronext) és a Vigeo Eiris minősítő ügynökség adja ki és az adott területen legmagasabb besorolást kapott 120 vállalat szerepel benne.


A Henkel fenntarthatósági stratégiájáról valamint az összes eddig elért minősítésről és eredményről további, bővebb tájékoztatás a www.henkel.com/sustainability oldalon található.

Kapcsolódó cikkeink