Helyzetkihasználás
A vendéglátásban egyre nagyobb szerepet kapnak a benzinkutak, így mind komolyabb konkurenciájává válnak egyéb vendéglátóhely-típusoknak.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
A benzinkutak látogatóinak többségét azok a fiatalabb korosztályok teszik ki, amelyek étkezési és ivási szokásainak köszönhetjük a snackification (nevezzük elsnackesedésnek) folyamatát; szívesen „falatoznak” naponta akár többször is a főétkezések mellett, vagy inkább helyett. Ez a jövő nagy lehetősége! – hangzott el az Institute of Culinary Arts novemberi konferenciáján a Shell szakemberének szájából. A szakemberek érvei szerint nincs más vendéglátóhely, ahová ilyen nagy gyakorisággal érkezik potenciális vendégközönség. Naponta autók milliói haladnak el a benzinkutak mellett, csak rá kell venni őket a megfelelő ajánlatokkal, hogy megálljanak és fogyasszanak.
A Shell olyan adatokat tett közzé, amelyek szerint a lánc töltőállomásainál az ételértékesítés évi 1 milliárd eurót tesz ki világszerte, ehhez jön még 250 millió euró a kávéból. //
Kapcsolódó cikkeink
100 éve együtt az úton – 2025-ben 100. születésnapját ünnepli a Shell Magyarországon
Idén ünnepli századik születésnapját a Shell Magyarországon. A vállalat, amely…
Tovább olvasom >Megvette a finn Oddlygood a brit Rude Health márkát
A skandináv vegán piacon vezető finn Oddlygood felvásárolta az Egyesült…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >