Helyi Termék és Védjegyház nyílt Zalaegerszegen

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 08. 11:55

Helyi Termék és Védjegyház nyílt hétfőn Zalaegerszegen; a kereskedelmi egységben meg lehet ismerni a Zalában bejegyezett helyi védjegyes termékeket, valamint ezek környezetei előnyeit.
Göcsejben minden olyan termék megtalálható, amelyre a mindennapi étkezésben szükség van – fogalmazott Búza Beáta, a program szervezője. Az ismeretterjesztő projekt keretében azt kívánják tudatosítani, hogy az élelmiszerfogyasztás is lehet környezettudatos magatartás. Lényegesen kisebb a szállítással, vegyszerezéssel, csomagolással járó környezetterhelés, ha a vásárlók olyan élelmiszereket választanak, amelyeket nem kell 50 kilométernél távolabbról szállítani – hangsúlyozta a szervező.

A három hétig nyitva tartó védjegyházba betérők ingyenesen megtanulhatják, hogyan lehet “környezettudatosabb” fogyasztóvá válni. A tudásért és az információkért nem kérnek pénzt, de azt szeretnék elérni, hogy a védjegyházba betérők megtanulják, hogy a különleges gasztronómiai élményt nyújtó helyi termék fogyasztásával egyben környezettudatos magtartást is tanúsítanak.

Az egészséges, helyi élelmiszer kevésbé terheli a környezetet, a zalai vállalkozóknak pedig jó, ha biztos piacra számíthatnak a megyében – emelte ki Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere, megjegyezve, hogy Zalaegerszeg a Göcsej fővárosa. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink