Helyi szójából készült növényi joghurtot dob piacra a holland Jumbo
A holland Jumbo kiskereskedelmi lánc háromféle növényi alapú joghurtot vezetett be több mint 300 üzletében. Az új termékek helyben termesztett szójából készülnek, és a Direct van de Boerderij (Közvetlenül a farmról) termékcsalád részeként kerülnek forgalomba.
A De Nieuwe Melkboer által fejlesztett natúr, vaníliás és erdei gyümölcsös változatok magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek – írja az ESM Magazine a Jumbo híradása alapján. Tom Grobben, a vállalat társtulajdonosa szerint a teljes szójabab felhasználásával hatékonyabb az alapanyag-hasznosítás, és rostokban gazdagabb termék jön létre.
A növényi alapú joghurtok bevezetése összhangban áll a Jumbo élelmiszerpazarlás csökkentésére és a CO₂-kibocsátás mérséklésére összpontosító fenntarthatósági stratégiájával. Menno Wigtman, a Jumbo AGF és fehérje üzletágának vezetője kiemelte, hogy a vállalat célja a helyi gazdálkodók támogatása.
A fejlesztés a Plant Protein Forward kezdeményezés keretében valósult meg, amelyet a Foodvalley, a Rabobank és regionális hatóságok koordinálnak. Marjolein Brasz, a Foodvalley vezérigazgatója szerint a program lényege, hogy összehozza a termelőket és az élelmiszerpiac szereplőit.
A holland szója termesztése egyre életképesebb, különösen az ország déli területein, ahol a klimatikus változások és a megfelelő fajtaválasztás segítik a növény sikeres termesztését.
A bejelentés egybeesik a Bean Meal Week kampánnyal, amely a helyben termesztett hüvelyesek fogyasztását népszerűsíti. Az elmúlt évben a Hollandiában termett hüvelyesek értékesítése 5,4%-kal emelkedett, ami a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet növekedését tükrözi.
Kapcsolódó cikkeink
Újrahasznosított palackokkal újít a Lidl – egyre zöldebb a sajátmárkás kínálat
A Lidl Magyarország ismét fontos lépést tett a fenntarthatóság felé:…
Tovább olvasom >Az EU ajánlást fogadott el a fenntarthatósági jelentéstételi standard bevezetéséről a kkv-k számára
Az Európai Bizottság ajánlást fogadott el egy önkéntes fenntarthatósági jelentéstételi…
Tovább olvasom >A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja nevezési határidejét a Green Pledge!
Meghosszabbított nevezési határidővel, egészen augusztus 11-e, hétfőig várja a pályázatokat…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: Átlátszó szőnyeg alá söpri az inflációt az árrésstop
A lakosság háromnegyede szerint emelkednek az élelmiszerárak Magyarországon, és ebben…
Tovább olvasom >Védelmet kapnak a húskészítmények elnevezései – irányt mutat az Európai Bizottság új javaslata
Újabb lépést tesz az átláthatóbb és tisztességesebb élelmiszerpiac irányába az…
Tovább olvasom >Dübörög a dinnyeszezon, elindult a kampány
Idén is elindult a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsének, a hazai…
Tovább olvasom >