Helyettes államtitkári látogatás a SPAR-húsüzemben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 21. 11:35

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkárságának szakemberei látogattak múlt héten a SPAR bicskei üzemébe. A vendégek Koszorús László helyettes államtitkár vezetésével megtekintették az idén tíz éves REGNUM húsfeldolgozó üzemet, tájékozódtak a munkafolyamatokról, megkóstolták a magas minőségű termékeket és eszmecserét folytattak Erwin Schmuck ügyvezető igazgatóval és a cég vezető munkatársaival a vállalat fogyasztóvédelmi és minőségbiztosítási filozófiájáról és gyakorlatáról, illetve a közös együttműködés lehetőségeiről.

spar-husuzem

A találkozón Horváth Ferenc, a húsüzem vezetője elmondta: a SPAR 2004-ben nyitotta meg saját húsüzemét azzal a céllal, hogy a minőségi húskészítményeket garantált forrásból tudja biztosítani magyar üzlethálózata számára. Az országban egyedül-állóan korszerű technológiával felszerelt üzem megnyitása óta több lépcsőben is bővült. Tavaly az üzem területe 1,5 milliárd forintos beruházás keretében mintegy 1.600 m2-rel nőtt, ezzel nem csak kapacitását bővítette, de 35 munkahelyet is teremtett. Az elmúlt évben 2.000 szarvasmarhát és 468.000 félsertést dolgoztak fel, 7000 tonna sajátmárkás húskészítményt gyártottak, s 8 millió tálca húst csomagoltak az áruházak számára. A húsüzem folyamatosan előnyben részesíti a magyar húsbeszállítókat, a 80%-ban magyarországi húst főként osztrák beszállítással egészítik ki. Az idei év újdonságaként pedig megkezdték a bio hústermékek gyártását.

Mint elhangzott: a húsfeldolgozó üzem mindig is a legmagasabb szintű minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezett, 2010-ben Magyarországon elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását. Ez a mindennapokban pontosan szabályozott és szigorúan ellenőrzött gyártási folyamatokat jelenti, és mivel az ISO minősítés megtartásának feltétele az éves megújító audit, ez egyben a vevői igényeknek való legmagasabb szintű megfelelés biztosítéka is.

A SPAR idén szeptemberben is sikeresen megújította a teljes kiskereskedelmi hálózatára működtetett ISO: 9001-es minőségirányítási és HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerét, mely egyedülálló a magyarországi kereskedelmi láncok között. A minőségbiztosítás célja, hogy a SPAR több mint négyszáz üzletében a vásárlók egyenletes és állandó minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal találkozzanak. Emellett a cég Magyarországon először teljesítette a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai része (IFS Logistics Standard) legújabb, 2.1-es verziójának elvárásait, ezáltal biztosítva a korábban is működtetett HACCP rendszeren túlmutató, magasabb szintű élelmiszerbiztonsági és –védelmi szempontokat mindkét logisztikai központjának tevékenységében.

Koszorús László helyettes államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány számára ki-emelten fontos a hazai fogyasztók számára gyártott termékek magas minősége. Bicskén példaértékű fejlesztések valósultak meg, a tárca üdvözli a vállalat fogyasztó-barát tevékenységét.

Kapcsolódó cikkeink