Helyes táplálkozással kell télen pótolnunk a D-vitamint
Télen, a napsütéses órák számának csökkenésével csökken a szervezet D-vitamin előállítása is, jelentős problémát okozva a hölgyeknek, mivel az elsősorban a kalcium felszívódását segítő vitamin hiánya tehető felelőssé a száraz bőr, fénytelen haj és töredezett körmök megjelenéséért. A D-vitamin legnagyobb része ugyanis napsugárzás hatására, a bőr alatt elraktározott elővitaminokból alakul ki. Jó hír azonban, hogy a D-vitamin bizonyos tejből, tejtermékekből, halból és halolajból is biztosítható. Ezt bizonyítja a Norvég Tudományos Akadémia lapjában megjelent tanulmány, melynek megállapítása szerint az északi nép esetében jóval kisebb arányban fordul elő D-vitamin hiány, mint akár a dél-európaiak esetében, annak ellenére, hogy napsütésben nem bővelkednek a skandináv ország lakói. Az ok a táplálkozásban rejlik: Norvégiában mindennapi élelmiszerekből biztosítják a szervezet D-vitamin ellátását. A Magyar Dermatológiai Társulat ajánlása alapján ahelyett, hogy mesterséges sugárzásnak tennénk ki bőrünket szoláriumokban, fogyasszunk télen több D-vitamint tartalmazó ételt, tejet, tejtermékeket, melyek szépítik is bőrünket és elősegítik annak regenerációját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az OKSZ értetlenül áll a kormány döntése előtt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Még mindig visszafogottan teljesít a magyar gazdaság
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stagnált a magyar GDP a harmadik negyedévben – a szolgáltatások húzták, az ipar és az építőipar gyengélkedett
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
 
					 
					 
					
