Hello Balatonföldvár! Már Somogy vármegye mind a 7 Tesco áruháza hozzájárul a környékbeli rászorulók élelmezéséhez

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 01. 11:39

Március 25-én a balatonföldvári Tesco Expresszben is elindult az élelmiszermentés, így már Somogy vármegye összes Tesco üzlete napi szinten jótékony célra ajánlja fel az el nem adott élelmiszert. A vármegyében legelsőként a siófoki Tesco hipermarket csatlakozott a programhoz 2015 májusában, az évek alatt pedig hat somogyi Tesco áruházból összesen közel 1500 tonna, ebből csak 2023-ban mintegy 100 tonna élelmiszer jutott el a környéken élő nélkülözőkhöz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnerein keresztül. Ez is része annak a 2765 tonna élelmiszernek, amelyet a Tesco az elmúlt évben adományozott működéséből a rászorulóknak.

Pár napja a balatonföldvári Tesco Expressz is csatlakozott az áruházlánc élelmiszermentő programjához, amelynek keretében országszerte a Tesco üzletek több mint 90 százalékában a munkatársak naponta összegyűjtik és szortírozzák a megmaradt és emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszert, hogy azt a rászorulóknak adományozhassák. A kezdeményezés 2014-ben indult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület stratégiai partnerségével, és azóta folyamatosan új boltokkal bővül. A balatonföldvári élelmiszermentés elindulásával már mind a hét Somogy vármegyei Tesco áruházból a környéken élő nélkülözőkhöz kerül a nap végén el nem adott élelmiszer.

A vármegyében elsőként a siófoki Tesco hipermarketben kezdődött el a mentés 2015 májusában. Még ugyanebben az évben csatlakozott a programhoz a marcali és kaposvári hipermarket, két évvel később a nagyatádi és a balatonboglári üzlet, majd 2019-ben a siófoki Tesco Expressz. Az indulás óta eltelt időszakban a hat áruházból összesen közel 1500 tonna élelmiszer-adomány érkezett egyházi, önkormányzati, valamint család- és gyermekjóléti szervezeteken keresztül rászorulókhoz. Ők is beletartoznak abba a több mint 200 szervezetből álló csapatba, akiken keresztül, az Élelmiszerbank közreműködésével, a Tesco évente több mint 100 000 rászorulóhoz tudja eljuttatni a napi működése során megmaradt és el nem adott, de még fogyasztható élelmiszert.

A Tesco minden évben közzéteszi élelmiszerhulladék-jelentését. A legutóbbi beszámoló szerint az elmúlt évben az áruházlánc 2765 tonna élelmiszert ajánlott fel jótékony célra, ami egyúttal 6,5 millió adag ételt jelent a nehéz helyzetben élőknek. Ebből a mennyiségből mintegy 100 tonna, vagyis közel 238 ezer adag ételnek megfelelő mentett élelmiszer érkezett a somogyi Tesco üzletekből.

 

Kapcsolódó cikkeink