Hell: Környezetvédő törekvések szállodaépítésben és palackozásban

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 07. 28. 10:23

Tóth Róbert, Hell Energy csoporthoz tartozó Avalon Center Kft. ügyvezetője július 21-én tartott sajtótájékoztatóján tételesen cáfolta Avalon Lake Tata hotel építésével kapcsolatban az ellenzők által hangoztatott, a sajtóban is megjelent állításokat.

A tájékoztatás szerint a tó továbbra is körbejárható marad.

Tóth Róbert tájékoztatva a közvéleményt többek között elmondta, hogy a telek 1993 óta magánterület és építési terület, nem a Natura 2000 övezet része; a beruházó mindent megtesz azért, hogy a környezet ne károsuljon. Fákat nem szándékoznak kivágni – erről és minden más természetvédelmi és más témáról is folyamatosan egyeztetnek az illetékesekkel. Saját érdekünk is az – érvelt az ügyvezető –, hogy a természetes és épített környezetet eredeti valójában megőrizzük! Kihangsúlyozta, hogy a szálloda a korábban tervezettnél 5000 m2-rel kisebb lesz, nem fogja a gimnáziumot kitakarni, legmagasabb pontja sem éri el annak lábazati szintjét, átlagmagassága nem több 7,5 méternél. Tóth Róbert rámutatott: a beruházás és a területfejlesztés Tata város jövőbeli fejlesztéséhez is hozzájárul.
Az ugyancsak a Hell csoporthoz tartozó, 2020-ban az Energiatudatos Vállalat Díjat is kiérdemlő Hell Energy az elmúlt években többször is bizonyságot tett környezettudatos szemléletéről, ráadásul a gyártási hulladékot és ipari selejtet már eddig is 100 százalékban visszaforgatta újrahasznosításra. A cég az üdítőitalgyártók közül a világon elsőként vállalkozott a legzöldebb alucsomagolás felhasználására. Ennek köszönhetően a Hell csoport 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült italdobozba fogja tölteni a termékeit, amelyek továbbra is 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosíthatóak. A cég már 5 százalék alá szorította portfóliójában a PET-palackok arányát, sőt újabb vállalást tett, miszerint 2025-re ezt az arányt 1 százalék alá csökkenti.

75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült italdobozba fogják tölteni a terméket

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink