Heineken Hungária: felszerelés a soproni tűzoltóknak, szűrővizsgálatok a martfűieknek

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 26. 00:00

Új eszközök a tűzoltóknak Sopronban, egészségügyi szűrővizsgálatok a városlakóknak Martfűn – e célokra fordította a „Heineken Hungária Sopronért / Martfűért” jótékonysági program két nyertes alapítványa az elnyert támogatást.

Az összesen három millió forint értékű hozzájárulást 2009 őszén nyerte el a két alapítvány; a kitűzött céljaikat idén tavaszra sikerült megvalósítaniuk. A soproni tűzoltók ünnepélyes keretek között vehették át a számukra vásárolt 144 pár speciális tűzvédelmi kesztyűt.
A Heineken Hungária Zrt. 2009-ben immár második alkalommal hirdette meg jótékonysági programját, hogy a gyárainak is otthont adó városok – Sopron és Martfű – civil kezdeményezéseit segíthesse terveik megvalósításában. Három-három alapítvány, egyesület versenghetett a felajánlásért mindkét városban, a városlakók egy hónapon keresztül szavazhattak a program weboldalán arra, hogy melyik pályázó által meghatározott cél valósuljon meg. A programot élénk érdeklődés kísérte, ezt bizonyítja a weboldalon összegyűlt több mint 40.000 szavazat is. Szoros versengésben végül Sopronban a Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért Alapítványna, Martfűn pedig a Jó Reménység Klub Egyesületnek sikerült összegyűjtenie a legtöbb voksot, így ők nyerték el a 2.000.000, illetve 1.000.000 forintos támogatást.
A Jó Reménység Klub Egyesület márciusban szervezett a martfűiek számára egészségügyi szűrővizsgálatokat olyan szakterületeken, amelyek esetében nem biztosított a városban az ingyenes szakellátás. Az elnyert támogatásból finanszírozhatták több száz ember zöld hályogszűrését, nőgyógyászati rákszűrését és prosztata vizsgálatát, s jó néhány esetben épp idejében sikerült felhívni az érintettek figyelmét a betegségek kockázatára.
A Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért alapítvány fő profiljának megfelelően a városi tűzoltókat szerette volna segíteni. Egyeztetve Sopron Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságával a felmerülő szükségletekről, speciális tűzvédelmi kesztyűk beszerzése mellett döntöttek.
Kapcsolódó cikkeink