Hein Schumacher lett az Unilever vezérigazgatója

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 01. 09:34

Hein Schumacher váltja Alan Jope-ot az Unilever élén július 1-jétől. A döntést üdvözölte az igazgatótanács tagja és aktivista befektető Nelson Peltz.

Az 51 éves Schumacher mint nem-ügyvezető igazgató csatlakozott tavaly októberben az Unileverhez, és jelenleg a holland FrieslandCampina tejipari vállalat vezérigazgatója.

A londoni székhelyű élelmiszeripari óriás szeptemberben közölte, hogy Jope vezérigazgató 2023 végén tervezi nyugdíjba vonulását. Schumacher, aki korábban a Royal Ahold NV-nél dolgozott, egy évtizeden át a H.J. Heinznél alkalmazásában is állt az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában.

Peltz támogatását élvezve

A Trian Partnerst vezető milliárdos aktivista befektető, Nelson Peltz, határozottan támogatja Hein-t

„mint új vezérigazgatót, és komoly várakozásokkal tekint a vele való szoros, az érdekelt felek számára fenntartható értéket teremtő együttműködés elébe „.

Peltz júliusban lett az Unilever igazgatósági tagja, miután részesedést szerzett a vállalatban.

„Az üzleti teljesítmény fokozása”

Schumacher kinevezése kapcsán elmondta:

„Nagyon örülök a kinevezésnek. A vállalat globális jelenléte, erős márkaportfóliója, tehetséges csapata és a fenntarthatóság terén szerzett irigylésre méltó hírneve megkérdőjelezhetetlen.”

„Az igazgatótanácsban eltöltött idő csak még jobban meggyőzött arról, milyen szilárd alapokra épül az Unilever és mekkora növekedési potenciál rejlik a vállalatban. Hangsúlyozottan az a célom, hogy az Unilever csapatával együttműködve növeljük a cég üzleti teljesítményét, miközben világszerte több milliárd Unilever-terméket nap mint nap használó embert szolgálunk ki”.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink