Háztáji sertéshús az Auchan polcain

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 05. 12:00

December 5-től újdonságként háztáji sertéshúst kínál mind a 19 hazai áruházában az Auchan. A több mint 40 gazdával létrejött program célja, hogy a hazai hagyományos sertéstartási tapasztalatot ötvözve a mai élelmiszerbiztonsági előírásokkal, kiváló minőségű háztáji sertést neveljenek. A hús útja pontosan nyomon van követve, a gazdáktól kezdve tudhatja a vásárló, honnan kerül az asztalra a sertéshús. A jövőben a program bővítését is tervezi a vállalat, további tenyésztők bevonásával. A dunakeszi áruházban megtartott programnyitó rendezvényen Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és több tenyésztő is részt vett.

Auchan

A háztáji programban nevelkedett sertések izomzata a nagyobb mozgástér révén fejlettebb, a hús intenzív ízű, ízletes, sütés-főzésre ideális, ezért várhatóan gyorsan megkedvelik a vásárlók. A folyamatosan ellenőrzött tartási és takarmányozási feltételek révén pedig garantáltan kiváló minőségű és hagyományos ízvilágú termékek kerülnek a családok ebédlőasztalára.

A háztáji sertéshúst megkülönböztető logóval ellátva, mind a 19 hazai Auchan áruházban meg lehet vásárolni december 5-től. A program részleteiről az érdeklődők a http://haztaji.auchan.hu/ weboldalon tájékozódhatnak, ahol arról is kapnak információt, hogy az adott a héten a háztáji sertéshúst mely tenyésztők szállították az áruházakba. Emellett minden vásárlónak lehetősége nyílik arra már az áruházban, akár vásárlás előtt, hogy egy QR kód segítségével a terméken elhelyezett címkéről tájékozódjon, mely tenyésztőktől érkezett az áruházba sertéshús.

„Háztáji sertés programunkkal tovább erősíthetjük a hazai gazdaságot és a foglalkoztatást, emellett segítjük a háztáji állattartás hagyományának megőrzését, élénkítését. A gazdákkal közvetlenül állunk kapcsolatban, biztos megrendeléseinkkel és pontos fizetéssel a megélhetésüket hosszú távon tudjuk biztosítani” – mondta Dominique Ducoux vezérigazgató.

A több mint egy év alatt előkészített programban kizárólag olyan gazdák vesznek részt, akik sertéseiket háztáji tartási körülmények között nevelik, kifutóban, nagy mozgástérrel. Az állatok tartásánál kiemelt figyelem irányul a takarmányozásra: a sertéstartó gazdák többsége a takarmány jelentős részét maga állítja elő. Követelmény, hogy a 80%-ban kizárólag gabona alapú takarmány nem tartalmazhat semmilyen géntechnológiával módosított összetevőt. A kiválasztott, meghatározott fajtájú malacokat a gazdák közel 1 éves korukig nevelik, a 140-180 kg-os súly eléréséig. „A tartási körülményeket több alkalommal ellenőrizzük, és folyamatosan nyomon követjük, így garantálva az állandó, kiváló minőséget” – mondta el a sajtótájékoztatón Balázs Ildikó, minőségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgató.

Kapcsolódó cikkeink