Házhoz megy a Magyar Piac

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 03. 00:04

Rákospalota után Dél-Budára, az albertfalvai piac területére is beköltözött a kizárólag hazai termékeket felvonultató Magyarok Piaca. A szervezők további fejlesztéseket terveznek: hamarosan főváros-szerte házhoz szállítják a telefonon megrendelt árut.

Gálfalvy Gallik Béla, a Magyarok Piacának házigazdája 2008-ban vágott bele a magyar gazdák és kézművesek értékesítési lehetőségeit javító vásár megszervezésébe. A hét minden napján nyitva tartó piacot elsőként a rákospalotai Novák piac területén indította el, másfél éves működés után pedig egy dél-budai helyszínre is "beköltözhettek" a hazai termelők.
A bérleti díj megfizetése mellett a piacozás egyetlen fontosabb feltétele, hogy kizárólag jó minőségű, magyar portékákat kínáljanak az árusok. Bár a budai piacon egyelőre az élelmiszereké a főszerep, Gálfalvy tervei szerint hamarosan kézműves portékákkal, hagyományőrző termékekkel bővül a kínálat.
Bár a budai piac csak három napja nyitott meg, Gálfalvy már az újabb fejlesztéseket tervezi. "A XI. kerületben három hete van lehetőség telefonos rendelésre, egy hónapon belül pedig egész Budapestet lefedő elosztóközpont-hálózatunkat is kiépítjük. Így főváros-szerte házhoz tudjuk szállítani a magyar termelői portékákat". A főszervező azt ígéri, hogy a kiszállítás nem jelent pluszterhet a vásárlóknak: a vevők piaci áron, pluszköltség nélkül juthatnak hozzá a kiválasztott termékekhez. A hétköznap megrendelt árut péntekenként szállítják házhoz a szervezők – közli az Origo.

Kapcsolódó cikkeink