Hazai pincészetek legjobbjaival erősíti kínálatát a PENNY
Díjnyertes hazai borászatok termékeivel erősíti borkínálatát a PENNY. A megújuló szortiment mostantól már folyamatosan elérhető az áruházlánc összes magyarországi üzletének polcain. A finomabbnál finomabb fehér és vörös nedűk Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban mutatkoztak be.

Mintegy 2500 árucikkünk közel kétharmadát magyar beszállítók biztosítják
A szüreti időszak közepén több mint 100 árucikkel bővült a PENNY borkínálata, amely a vállalat 2021-ben kezdődött, nagyszabású megújulási programjának egyik fontos mérföldköve. Az áruházlánc éves szinten mintegy 8,7 millió palackot értékesít az országszerte található 227 egységében. A tavalyihoz képest idén eddig 10,7 százalékos forgalomnövekedés jellemezte a kategóriát, és a borkínálat mostani frissítésével a tervek szerint még további 5 százalékos emelkedés várható.
A szortiment újragondolásával olyan üde, friss és gyümölcsös ízvilágot kereső, tehát inkább a kezdő borfogyasztók felé is nyitnak, akik elsősorban a hazai termékeket részesítik előnyben.
„Évek óta kiemelt célunk, hogy növeljük a magyar termékek számát a PENNY üzleteiben. Mára a nálunk található összes, mintegy 2500 árucikkünk közel kétharmadát magyar beszállítók biztosítják, és azon dolgozunk, hogy ez az arány a jövőben még magasabb legyen. Ehhez csatlakozik most borkínálatunk megújítása is, amelynek keretében számos nagyszerű hazai pincészet kiváló terméke kerül a polcokra”
– tette hozzá Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.
Légli Kislaki Vörös, Tokajicum Sárgamuskotály, Laposa Hableány Bianco és Muscat, Lajvér DOME Cuvée. Néhány ígéretes tétel azok közül, amelyek ettől a héttől kizárólag a PENNY borkínálatában érhetők el. Bár a felsorolt nedűk és a további újdonságok az ország eltérő régióiból származnak, számos dologban mégis megegyeznek: minőségi, mégis kiváló ár-érték arányú magyar borok.
A remek fehéreket és vörösöket az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja, Sipos Tomi alkalmi sommelier-ként mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban.
„Bár a szóda is hungarikum és remek párosítás lehet ilyen finom magyar borok mellé. Mégis azt javaslom, hogy első sorban ne fröccsként, hanem tisztán, klasszikus borkorcsolyák, tehát sajtok, aszalt gyümölcsök, vagy diófélék kíséretében fogyasszuk őket, hogy teljes legyen az ízorgia”
– nyilatkozta az énekes.
Kapcsolódó cikkeink
A borászatban a fitoplazma és a piac változása a legsürgetőbb kihívás a szakértők szerint
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Magyar Bormarketing Ügynökség stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a külpiacok erősítése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia által komponált magyar bor nyert a világ egyik legrangosabb versenyén
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: a bruttó átlagkereset 693 700 forint volt, 9,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megtiltotta az állam az Alföldi Tej felvásárlását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kukoricapiac: gyenge termés, növekvő bizonytalanság, átrendeződő import
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >