Havonta más-más halak kóstolójával várja vásárlóit országszerte a METRO

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 05. 31. 12:01

A rendszeres halfogyasztás számtalan pozitív élettani hatással bír, és erre a METRO Kereskedelmi Kft áruházi halkóstolókkal, bemutatókkal igyekszik felhívni a figyelmet. Noha a magyarok halfogyasztási statisztikái lassú növekedést mutatnak, Európában még mindig a legkevesebb halat fogyasztó országok közé tartozunk.

A nagykereskedés folyamatosan a friss halak lehető legszélesebb választékát kínálja a professzionális vásárlóinak: a tengeri halak hetente háromszor érkeznek a METRO-ba, (hétfőn, csütörtökön és szombaton), az édesvízi halakat pedig a magyar termelők közvetlenül az áruházakba szállítják be, így azok a kifogástól számítva akár 24 órán belül a tányérra kerülhetnek – ilyen például a ponty vagy a hazai tenyésztésű barramundi. Minden tengeri hal az élőhelyéről érkezik a METRO áruházakba, a Viktória-tavi fogas egyenesen Tanzániából jön, a lazac pedig Norvégiából – a kifogástól számítva maximum akár 60 óra alatt.

A frissesség mellett a halak kiváló minőségét az is garantálja, hogy az áruház minden esetben közvetítő nélkül, közvetlenül a halászattól, tenyésztőktől vásárol, ahol a kifogási és tartási körülményeket valamint a higiéniát is folyamatosan ellenőrzik. Az áruház tehát minden árusított halnak ismeri a származását vagy tartásának körülményeit.

A tavasszal indult borkóstolók után 2012 májusától halkóstoló is várja a vásárlókat, amellyel a METRO a halak egészségünkre gyakorolt jótékony hatásaira kívánja felhívni a figyelmet. Éppen ezért a kóstolókat a legforgalmasabb időpontokban, péntek délután és szombat délelőtt tartják, hogy a lehető legtöbb vásárló kapjon naprakész információt és kedvet is a friss halakhoz. Az áruház szakemberei a kóstoltatások alkalmával bemutatják a halak bontási módszereit, tippeket és trükköket mutatnak az érdeklődőknek, illetve hasznos elkészítési tanácsokkal is ellátják őket.

A METRO emellett az áruházban megtalálható halakból folyamatosan kínál fajtaleírást és recepteket, amelyekből akár egy kisebb halas szakácskönyv is összeállítható, ingyenesen.

Kapcsolódó cikkeink