Hatszorosára növelte a pezsgőgyártást a Royalsekt Zrt.
Megsokszorozta pezsgőgyártását az izsáki Royalsekt Zrt. A magyar tulajdonú cég indult egy nemzetközi versenyen és ezüstéremmel tért haza, továbbá egy különleges rekordot is felállított.
Nem is találhattak volna Szent Istvánnál jobb nevet az izsáki pezsgőnek. Államalapítónkról az egész világon tudnak, itthon pedig végre nemcsak augusztus 20. táján emlékezhetünk meg róla, hanem az év utolsó napjaiban is.
– A jelenlegi menedzsment két éve vette át a céget – tudta meg a Szabad Föld Ungor Eriktől, az izsáki Royalsekt Zrt. kereskedelmi igazgatójától. – Nem szeretnék a múlttal, a privatizáció utáni viszontagságokkal foglalkozni, annyit azért érdemes megjegyezni, hogy 2008-ban 700 ezer palack pezsgő került ki a gyártósorról, tavaly pedig ennek hatszorosa.
A gyökeres változáshoz újra kellett építkezni. Alapot a térség védett hungarikuma, az Arany Sárfehér nevű régi magyar szőlőfajta adta. Tetézi Lajos helytörténésztől tudjuk: szőlővel először az 1700-as évek közepétől foglalkoznak, a talán francia eredetű Sárfehér a XIX. század közepén tűnt fel. A Sárfehérre nagyon büszkék az izsákiak, ennek jegyében őszi fesztivált szerveznek évek óta. De nem minden van rendben: a hatvanas években közel kétezer hektáron termesztettek Sárfehért, ma ezer hektáron sem. Évek óta csökken a szőlőterület az országban, mivel az Európai Unió hektáronként egymillió forintos támogatással ösztönzi a gazdákat a szőlőtőkék kivágására – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >