Hatszáz új üzletet nyithat az Aldi Lengyelországban a következő öt évben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 02. 09:22

Az Aldi Nord a következő öt évben mintegy 600 üzlet nyitását tervezi Lengyelországban – közölte Wojciech Łubieński, a diszkontcég lengyelországi vezetője.

A jelentések szerint az Aldi Nord célja, tíz éven belül ezer üzlettel működtetése az országban, miután az elmúlt néhány évben már több tucat üzletet nyitott.

A money.pl beszámolója szerint a lengyelországi hálózatfejlesztésre fordított tőkekiadások tavaly 50%-kal nőttek. A csoport jelenleg 233 üzletet üzemeltet Lengyelországban, és mintegy 4000 embert foglalkoztat.

Az elkövetkező hónapokban tervezett üzletnyitások nem csupán az olyan nagyvárosokat érintik, mint Krakkó, Lublin vagy Poznan, de kisebb településeket is.

“Határozott ambícióink vannak – a következő öt évben 500-600 üzletet szeretnénk nyitni” – idézte Łubieńskit a money.pl. “Ez biztosítja számunkra a megfelelő méretarányokat, lehetővé teszi a további nyereséges fejlődést, figyelembe véve bizonyos beruházások amortizációját és a logisztikai hálózat bővítését.”

Logisztikai bővítés

Az Aldi nemrég nyitotta meg második logisztikai raktárát Lengyelországban, a Bydgoszcz melletti Lisi Ogonban, és a közeljövőben további két disztribúciós központot is tervez a diszkontáruház.

“Figyelembe véve az disztribúció költségeket és a terjeszkedési terveket, a logisztikai rendszer bővítése az Aldi stratégiájának kulcsfontosságú eleme” – tette hozzá Łubieński. “A mi méretünknél a közelmúltig a szállítási költségek nem sokat számítottak, de mostanra ez megváltozott. Annál is inkább, mivel az energiaárak ilyen nagymértékű emelkedésével állunk szemben”.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink