Hátrányos helyzetű gyermekeket támogat a Henkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 27. 12:27

Hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására, illetve tehetséggondozásra adott a 2010-11-es tanévre 800 ezer forintos támogatást a Henkel a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola, AMI és EPSZ intézményének.

A városban gyárat működtető Henkel célja ezzel az volt, hogy a pénz ne legyen akadály, ha egy gyermek fejlesztésre szorul, vagy tehetsége kibontakoztatásához kell segítség.

Az összeget az iskola tanulmányi és sportversenyek nevezési díjára, utazási költségekre, valamint eszközvásárlásra fordította. A támogatott gyerekek közül négyen kiemelkedő teljesítményük miatt külön dicséretet is kaptak a hagyományos körösladányi Henkel majálison. Ujhelyiné Mojzsis Anna gyárigazgató a kisváros lakosai előtt adta át a jutalomkönyveket a 4.osztályos Papp Dórának, aki kyokusin karatéban elért sport teljesítményéért; a 8. osztályos Tóth Viviennek dicséretes népzenei – citera, ének – előrehaladásáért; a hetedikes Beinschródt Tibornak nagyszerű
matematika és magyar tantárgybeli előrehaladásáért valamint társastáncos teljesítményéért, és Kardos Zsoltnak, aki a 8. osztályban kitűnt tudományos kutató munkáival és szép makettjeivel.


A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2010-ben közel 48 ezer munkatársával 15,092 milliárd euró árbevételt és 1,862 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex és a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

A Henkel Magyarország Kft. 2010-ben 82,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 548 fő volt. Legismertebb márkái például a Biopon, Ceresit, Loctite, Persil, Schwarzkopf, Thomsit, Tomi – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink