Hatezer doboz adózatlan cigaretta a NAV hódmezővásárhelyi fogása

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 09. 11:02

Több mint hatezer doboz adózatlan cigarettát és öt kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy hódmezővásárhelyi ingatlanon – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

cigaretta

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzést tartottak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon. A házhoz érve a kaput ugyan zárva találták, azonban az udvarról mozgás zajára lettek figyelmesek. Az udvarra bejutva a pénzügyőrök négy magyar férfit és egy nyitott ajtóval álló gépjárművet találtak, amely mellett műanyag rekeszek voltak.

Az ingatlan különböző helyiségeiből 2065 doboz adózatlan cigaretta és öt kilogramm finomra vágott dohány, míg a jármű házilag átalakított, falappal és gumiszőnyeggel letakart alvázából összesen 4292 doboz, adózatlan cigaretta került elő. A dohánytermékeket éppen értékesítéshez készítették össze.

A pénzügyőrök a mintegy 3,5 millió forint értékű dohányterméket, valamint a járművet lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink