Hatékony megoldás a pigmentációs bőrhibák ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 14. 10:58

Az Eucerin® EVEN BRIGHTER termékcsalád csökkenti a hiperpigmentációt, hatékony összetételének köszönhetően regenerálja és védi a bőrt, valamint megóvja azt a korai bőröregedéstől.

eucerin

A termékek egyik fő hatóanyaga, a B-Resorcinol, egy természetazonos és rendkívül bőrbarát összetevő. A B-Resorcinol megakadályozza a melanin termelődését, amelynek eredményeképpen a melanin szintézis már ott megállítható, ahol eredetileg fellépne . Amikor ugyanis túlzott mennyiségű melanin termelődik, különféle méretű és formájú pöttyök és barna foltok jelennek meg a bőrön. Ezzel kapcsolatban Dr. Kerstin Bohnsack, az Eucerin® Tudományos Kutatási részlegének vezetője elmondta, hogy „a fiatalos, ragyogó kinézet nagymértékben függ attól, hogy mennyire egyenletes a bőr pigmentációja. Csak az egyenletes bőrszín képes optimálisan visszaverni a fényt, amitől a bőr frissnek és energikusnak tűnik.” A bőrhibák, pigmentfoltok azoban sokszor a nők önbizalmára is hatással vannak, egyszerűen elégedetlenek kinézetükkel.

Honnan ered a probléma?
A melanin egy olyan bőrpigment, amely a bőr színének meghatározásáért felel. Néhányan nagyobb melanintartalmú bőrfelülettel (pl. anyajegy) születnek, néhány embernél pedig akkor alakul ki ez a probléma, amikor oxidációs reakciók miatt a melanociták túlműködnek. „Az UV-fény, a hormonok és a bőr gyulladásos folyamatai is képesek stimulálni a melanocitákat. Mindazonáltal, a természetes öregedési folyamatok is kibillenthetik a melanocitákat egyensúlyi állapotukból” – mondta Kerstin Bohnsack.
A hiperpigmentációnak semmi köze a korhoz. Gyakran „társul” hormonális változásokkal terhelt időszakokhoz (terhesség, menopauza), illetve sokévi fogamzásgátló tabletta-használat után is jelentkezhet. A hiperpigmentáció egy másik típusát a gyulladásos bőrbetegségek okozzák, így például a pikkelysömör, az ekcéma és a pattanások. A gyógyszerekre, égésekre, lézerkezelésre és lézeres epilálásra adott allergén reakciók is pigmentációs rendellenességekhez vezethetnek.

A pigmentáció leggyakoribb fajtái napfoltok (lentigines solares) és öregségi foltok (letigines seniles) formájában jelentkeznek. Ezeket az éles kontúrú, akár 1 centiméter nagyságú barna foltokat a túlzott UV-sugárzás okozza, így elsősorban azokon a bőrfelületeken jelennek meg, amelyek leginkább ki vannak téve a napfénynek, azaz a kézfejen, a dekoltázson és az alkaron. Az úgynevezett májfolt a homlokon, az arccsonton és a felső ajak fölött jelenik meg, és gyakran elhalványul, miután a hormonális egyensúly visszaáll, – de nem mindig maradéktalanul.

Az öregségi foltok maradéktalan eltüntetése és az extrém hiperpigmentáció teljes megszűntetése csak bőrgyógyászati invazív beavatkozás révén lehetséges. Miután a hiperpigmentációtól a kémiai hámlasztás vagy a lézerkezelés révén megszabadultunk, és a bőr meggyógyult, az EVEN BRIGHTER segít megőrizni annak szépségét, és megakadályozza az új pigmentfoltok kialakulását. Valójában a hiperpigmentáció az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az esztétikai területen dolgozó bőrgyógyászok szembe találják magukat.

A megoldás a probléma eredeténél keresendő.
Az Eucerin® EVEN BRIGHTER termékek ott hatnak, ahol a probléma eredete található – azon a helyen, ahol fellép a melanin szintézis. Ezeket a termékeket úgy fejlesztették ki, hogy megakadályozzák a „túlzott melanin” termelődést, és folyamatosan halványítsák a pigmentfoltokat. A formula egy lépéssel tovább is megy: stimulálja a bőr regenerálódását, valamint védi és táplálja is azt, ezáltal pedig segít megelőzni a bőr korai öregedését. Az EVEN BRIGHTER termékek terhesség és szoptatás alatt is használhatók.
A hiperpigmentációt gátló termékcsalád, amely még ragyogóbbá teszi a bőrt
Eucerin® EVEN BRIGHTER nappali arckrém FF30, 50 ml
A hidratáló nappali krém hatékonyan tünteti el és szabályozza a hiperpigmentációt (pl. szeplők, májfoltok, öregségi foltok). Formulája táplálja a bőrt, megelőzi az UV-sugárzás okozta DNS károsodást, és stimulálja a már károsodott bőr regenerációját. A magas UVA/UVB-védelem (FF30) megelőzi az új pigmentfoltok kialakulását. Az eredmény: a bőr megfelelően ápolt és védett lesz, a bőrszín pedig napról napra ragyogóbbá válik. Mindössze 4 hetes használat után a hiperpigmentáció észrevehetően csökken – és rendszeres használat mellett az eredmény tovább javul.
Használata: reggelenként vigyük fel az arckrémet egyenletesen a megtisztított teljes arcfelületre. Használható a dekoltázson vagy a kézfej bőrén is.
Ajánlott fogy. ár: 6.785 Ft

Eucerin® EVEN BRIGHTER éjszakai arckrém, 50 ml
A hidratáló éjszakai krém hatékonyan tünteti el és szabályozza a hiperpigmentációt (pl. szeplők, májfoltok, öregségi foltok). Formulája táplálja a bőrt, segíti az UV-sugárzás okozta DNS-károsodás regenerálódását az éjszaka folyamán. Az eredmény: a bőr reggelre friss és kipihent lesz. Bőrünk ápolttá, bőrszínünk pedig napról napra ragyogóbbá válik. Mindössze 4 hetes használat után a hiperpigmentáció észrevehetően csökken – és rendszeres használat mellett az eredmény tovább javul.
Használata: megtisztított bőrön alkalmazzuk esténként. Használható a dekoltázson vagy a kézfej bőrén is.
Ajánlott fogy. ár: 6.990 Ft

Eucerin® EVEN BRIGHTER korrektor stift, 5 ml – ÚJ TERMÉK
Az UV-sugárzás, a hormonális változások és az oxidatív stressz a bőr túlzott melanin termeléséhez vezethet. Pigmentációs foltok, sötét elszíneződések, öregedési foltok és szeplők alakulhatnak ki, mely által a bőr egyenetlen színűvé válik. Az EVEN BRIGHTER korrektor stift termék bőrbarát, magas koncentrációjú B-Resorcinol hatóanyaga segít csökkenteni a melanin termelést és egyenletesebbé tenni a bőr színét. A termék 4 hetes használata után a bőr színe egyenletesebbé válik, tónusa ragyogóbb lesz alap bőrszíntől függetlenül. A rendszeres használat során a bőr tónusa folyamatosan javul.
Illatanyag- és parabenmentes.
Használata: a megtisztított bőrre, közvetlenül a pigmentfoltra kell felvinni. Használható a dekoltázs és a kéz bőrének ápolására is. Vigyázzon, hogy a termék szembe ne kerüljön!
Ajánlott fogy. ár: 4.410 Ft

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek