Hatalmas turisztikai fejlesztés Győr térségében

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 27. 00:03

Több mint négyszázmillió forintból fejleszthetik Győr térségének idegenforgalmát a következő időszakban. A projekt támogatási szerződését kedden írták alá a megyeszékhelyen, a munkák a következő turistaszezon előtt fejeződhetnek be.

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől márciusban nyert 354 millió forinthoz a projektben résztvevő tíz település 68 milliónyi önrészt adott. A fejlesztés keretében utakat építenek, újítanak fel, játszótereket létesítenek, kikötőket fejlesztenek, valamint idegenforgalmi látogatóközpontot alakítanak ki Győr belvárosában.
Borkai Zsolt győri polgármester, a térségi többcélú önkormányzati társulás elnöke az eseményen arról beszélt: a turizmus jelenti az egyik kiugrási pontot a térség számára. Megjegyezte: a válság ellenére a környéken 10, a megyeszékhelyen 30 százalékkal emelkedett az év első felében az eltöltött vendégéjszakák száma.
Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója az eseményen megemlítette: újszerű a program annyiban, hogy nem egy-egy település speciális projektjét támogatják, hanem egy komplex projektet, amely egymást kiegészítő funkciók fejlesztését teszi lehetővé – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink