Hatalmas kiállítói érdeklődés az Interpack 2014 szakvásár iránt

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 26. 12:03

A Messe Düsseldorf bécsi sajtótájékoztatót szervezett február 20-án, ahol Bernd Jablonowski, az Interpack projektigazgatója mutatta be az május 12-18 között megrendezésre kerülő Interpack kiállítás újdonságait.

becsisajto

Az Interpack 2014-ben ismét megerősítette élenjáró szerepét a csomagolóipar és a kapcsolódó folyamattechnikai iparágak legjelentősebb világvásárainak sorában. A kiállítók már a 2013 február végi jelentkezési határidőre lefoglalták a Düsseldorfi Vásárváros mind a 19 vásárcsarnokának teljes területét, ezért nem is lehetett teljesíteni minden kiállítói igényt. Ebből következően 2014. május 8 és 14-e között ismét mintegy 2700 kiállítót várnak az élelmiszer- és italipar, az édesipar és a sütőipar, a kozmetikai és gyógyszeripar, a nonfood fogyasztási cikkek, az ipari termékek és a kapcsolódó szolgáltatások területéről. A megelőző 2011-es szakvásáron 2703 kiállító és 165.000 szakmai látogató vett részt, és saját bevallásuk szerint 84 százalékuk vesz részt a vállalatuk döntési folyamataiban.

Az Interpack azzal is alátámasztja vezető szerepét, hogy a kiállítók széles körű kínálata mellett kiemelten foglalkozik az innovatív témákkal is. A „components for processing and packaging“ 2014-ben egy a csomagolóipar beszállítóit kiszolgáló további rendezvénnyel gazdagítja a kínálatot.

Már 2014. május 7-én, az Interpack-ot megelőző napon veszi kezdetét a CCD Süd Déli Kongresszusi Központban a SAVE FOOD konferencia, amely mindkét kiemelt tematikus napon a nonprofit szervezeteket és a gazdasági szereplőket szólítja meg a világméretű élelmiszer-pazarlás és élelmiszer-veszteségek megvilágításával a széles nagyközönség előtt. Az Interpack ezért 2011 után ismét egyedülálló platformja lesz a sürgető problémával foglalkozó valamennyi érintett fél közötti eszmecserének. A SAVE FOOD kezdeményezés, amely az Egyesült Nemzetek Szövetségének Élelmezési Világszervezete (ENSZ-FAO) és a Messe Düsseldorf vásártársaság közreműködésével jött létre és ma már az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) támogatását is élvezi, az Interpack 2011 idején egy rendkívül sikeres konferenciával vette kezdetét. A konferenciát követően az élelmiszer-veszteség és az élelmiszer-pazarlás témakörét érzékelhetően előtérbe helyezte mind a politika mind pedig a média. Az idei Interpack keretében mutatják be többek között a FAO-tanulmányok eredményeit, amelyeket a fejlett és a fejlődő és országokban az ottani élelmiszer-veszteségekről készítettek a szakemberek.

„Az élelmiszerekhez, a csomagoláshoz és a logisztikához kapcsolódó iparnak a SAVE FOOD kezdeményezésben kiemelten fontos szerepe van. Végeredményben ugyanis az ilyen vállalatoknál fejlesztett termékek azok, amelyek konkrét támpontot kínálnak a megoldásra. „A SAVE FOOD egyfajta katalizátorként hivatott hatni, hogy ezekből a kezdeményezésekből más vállalatokkal és szervezetekkel együtt még többet hozzanak ki” – hangsúlyozta az Interpack igazgatója, Bernd Jablonowski úr, aki életre hívta a kezdeményezést.

A szakvásárra készülve teljességgel átdolgozták és átrendezték az Interpack www.interpack.com címen elérhető internetes megjelenését.

Az Interpack szolgáltatások mobil eszközről is elérhetőek a http://mobile.interpack.com oldalon. Ezen kívül egy iPhone és Android kisalkalmazás is segíti a látogatókat, amely többek között naprakész kiállítói és rendezvény-adatbázist, optimalizált grafikájú csarnokkiosztást és részletes kiállítói adatokat kínál elérhetőséggel, termékinformációkkal, időpont-egyeztetési űrlappal, valamint az adott kiállítóhoz kapcsolódó jegyzetek tárolási lehetőségével.

Az Interpack 2014. május 8-tól 14-ig minden vásárnapon 10.00 és 18.00 óra között tart nyitva. A belépőjegyeket elektronikus elővételben 2013. december közepétől lehet megvásárolni.

Az Interpack 2014 valamennyi belépőjegyével és kiállítói belépőjével ingyenesen lehet igénybe venni a vásárra utazáshoz és vissza a VRR Rajna-Ruhr Közlekedési Szövetség közösségi közlekedési eszközeit a Messe Düsseldorf vásárváros környezetében található városokban.

Magyarország részéről rég nem látott kiállítási aktivitás mutatkozik. Az alábbi kiállítók jelentkeztek önálló standdal : Hacona , Mikropakk Pro Form.

A HITA által szervezett közösségi standon a CSAOSZ, a Flexo Innovációs Klaszter, a Krajcár Kft, a Matrametal Kft, a Pikopack Zrt, a Reményi Csomagolástechnika Kft és a Rollbox Trade Kft vesz részt.

A magyarországi képviseletet a BD-Expo Kft látja el, Máté Szilvia képviseletvezetőnél lehet jelentkezni, a 346-0273 telefonon, vagy az [email protected] email címen.

Kapcsolódó cikkeink