Hat magyar szakember diplomázott sikerrel az Ecole Lenôtre szakácsakadémiáján
Kétnapos gyakorlati vizsgán mutatták be tudásukat az École Lenôtre és a Cegos Kft. együttműködésének eredményeként létrejött Chef Akadémia 2008-as hallgatói.
A megmérettetésen minden
résztvevőnek 1 hideg vagy meleg előételt, egy francia
és egy magyar főételt kellett elkészítenie,
amelyeket a 14 napos képzés közel 60 receptje
közül húztak ki. A vizsgázók munkáit
a képzés oktatói, Jean-Bernard Fichepain (École
Lenôtre), Kalla Kálmán, Facsar Sándor és
Ruprecht László, illetve a vizsgabizottság
elnöke, Dr. Kiss János értékelték.
A 2008. évi Chef Akadémián
sikeres vizsgát tettek és megkapták az École
Lenôtre által aláírt és logójával
ellátott Educatio CulinArtist oklevelet: Antal Zoltán
(Kakas étterem), Császár Tamás (Mercure
Budapest Korona), Doktorits-Neubauer Judit (Villa Medici), Grubits
Péter (Novotel Székesfehérvár), Hegedűs
Csaba (KIPEX Vendéglátó és Üzemeltető
Kft.) és Szilágy Gábor (Novotel Budapest
Danube).
Külön elismerésben
részesült a legjobban teljesítő chef, Szilágyi
Gábor, aki 2009 elején kétnapos párizsi
út során ellátogathat az École Lenôtre
iskolába, az intézmény három Michelin
csillagos éttermébe, a Le Pré Catelanba és
a Pavillon Elysées-ben található Café
Lenôtre-ba.
Az Educatio CulinArtist 2009-es
képzései között idén is lesz Chef
Akadémia, ezen kívül 9 különböző
háromnapos képzés közül választhatnak
a kezdő és a tapasztalt szakemberek. A tréningeken
olyan témákban szerezhetnek gyakorlati tudást a
résztvevők, mint a vákuum alatti főzés
technológiája, az állófogadások
apró falatjainak elkészítése vagy az
éttermeknek ajánlott tányérdesszertek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >