Hasznosul a romlott áru

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 02. 07. 00:00

Forgalomból kivont, lejárt szavatosságú élelmiszerek megsemmisítésével nyert biogáz biztosítja a a csatornázási művek szennyvíztisztítójának villamos energia ellátását.

A Biofilter Kft. a jövőben nagy kereskedelmi rendszerek többszáz boltból álló hálózatából gyűjtené be a fogyasztásra alkalmatlannak ítélt tejtermékeket, lekvárokat, tésztákat és más cikkeket, hogy egy fővárosi  szennyvíztisztító villamos energia ellátását biztosító biogázt készítsen belőle.
Az átcímkézett, lejárt szavatosságú, lefoglalt élelmiszerekből eddig hozzávetően 1000 tonnányit gyűjtött be és szállított biogáz előállítására a Budapesti Szennyvíztisztító Telepre, a Biofilter Zrt. – tudtuk meg a társaság sajtótájékoztatóján. Deák György vezérigazgató elmondta, hogy a következő hetekben ennél is nagyobb mennyiség összegyűjtését tervezik. Az eredetileg elsősorban a használt sütőolajok, sütőzsírok begyűjtésére, újrahasznosítására szakosodott logisztikai cég az elmúlt években kilenc régióban 15 ezer gyűjtőpontot épített ki és ez az infrastruktúra szolgálja majd a lejárt szavatosságú, forgalomból kivont élelmiszerek gyűjtését is.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek