Hasított a Free Gluténmentes Pékség a a gluténmentes kenyér-és péksütemény versenyen
Idén ismét megrendezték a tavaly nagy sikert aratott gluténmentes kenyér- és péksütemény versenyt, melyet egy különleges összefogás is kísért.

Dr. Papócsi-Réthy Katalin alapító-tulajdonos és Dr. Papócsi Péter ügyvezető-tulajdonos
2022-ben szakmai szervezetek (Magyar Cöliakia Egyesület, Magyarok Kenyere, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK, MAGOSZ, Amurex GM-Hungary, Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola) összefogásával meghirdették az első országos gluténmentes kenyér-és péksütemény versenyt. A versenyfelhívás a hazai gluténmentes termelők, élelmiszergyártók számára jelent egy új innováció ösztönzést, bemutatkozási lehetőséget, egyben figyelemfelhívást is az egészségügyi okokból nehézséget szenvedők egyre szélesedő csoportjára, a cöliákiásokra.
A Magyarok Kenyere
A megmérettetés mellett egy különleges összefogás is elindult: 2022-ben mintegy 1 tonna gluténmentes liszt, kenyér, száraztészta adomány került cöliákiás gyermekekhez és családokhoz a versenyben is induló, támogató cégek jóvoltából. A 2023. évi versenyhez kapcsolódva a Magyarok Kenyere program idén is várta és fogadta a gluténmentes termékfelajánlásokat.
A Free Gluténmentes Pékség kiemelkedően szerepelt
Sikereket hozott a 2023. Évi Országos Gluténmentes Kenyérversenyen a Free Gluténmentes Pékség számára, mivel 2 kategóriában is a legjobbnak bizonyult, egy kategóriában pedig második helyezést ért el:
– Friss Kenyér kategória: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– 2023-as MAGOSZ Innovációs Díj: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– Töltött péksütemény kategória: 2. helyezés Free Pékség – Leveles szilvás papucs.
“9 éve vagyunk a gluténérzékenyek szolgálatában, kizárólag saját fejlesztésű receptúrákkal dolgozunk – a csapatunkban van élelmiszermérnök, PhD-doktori fokozattal rendelkező biomérnök -, a gyártáshoz szükséges minden egyes alapanyagot külön-külön vásároljuk meg, előre gyártott liszt-keverékeket nem használunk. Úttörők vagyunk – az országban először kezdtük meg a gluténmentes kovászos kenyerek kereskedelmi forgalmazását is”
– nyilatkozta Dr. Papócsi Péter, Ügyvezető-tulajdonos.
Kapcsolódó cikkeink
Búzaszenteléssel vette kezdetét az idei Magyarok Kenyere program
A horvátországi Karancson tartott Kárpát-medencei Búzaszentelő Ünnepséggel vette kezdetét az…
Tovább olvasom >Varga Mihály: a kormány kiáll a magyar gazdák érdekei mellett
A kormány a szuverenitás egyik pilléreként tekint az agráriumra, ezért…
Tovább olvasom >Idén már 25 fiatalt támogat a Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram
Második alkalommal hirdették meg a „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogramot”…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >