Háromszáz rászoruló diák kap tanszercsomagot Debrecenben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 08. 25. 11:19

Háromszáz rászoruló debreceni diák kap személyre szabott tanszercsomagot a napokban a helyi karitatív testülettől – közölte a szervezet társelnöke, a város alpolgármestere.

Széles Diána (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón – amelyen átadták az első csomagokat egy testvérpárnak és a városi gyermekvédelmi intézmény által ellátott családok iskoláskorú gyerekeinek – emlékeztetett arra, hogy a karitatív testület megalakulása óta, ötödik éve minden ősszel tanszercsomagokkal segítik a rászoruló családokat, gyerekeket.
A gyűjtésben az idén 160 önkéntes segítette a munkájukat, de az összegyűjtött adományok mellett a koronavírus-járvány kitörésekor létrehozott városi segélyalapból is támogatták 800 ezer forinttal az akciót – fűzte hozzá.
Széles Diána elmondta azt is, hogy minden támogatott gyerekkel, illetve szüleikkel előzetesen telefonon egyeztettek, így valóban olyan tárgyak kerülhettek az átlagosan ötezer forint értékű csomagokba, a radírtól a tornacipőig, amelyekre valóban szükségük volt a diákoknak.
A tanszergyűjtést három helyi nagyáruházban augusztus 31-éig folytatják, és a napokban valamennyi rászorulóhoz eljuttatják a csomagokat – jelezte az alpolgármester.
Pósán László (Fidesz) országgyűlés képviselő a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet: soha Magyarországon még nem volt olyan, mint most, hogy a közoktatásban minden diák ingyen tankönyvet kap. A képviselő a széleskörű kormányzati gyermek- és családtámogatási rendszerből kiemelte a négygyermekes édesanyák örökös személyi jövedelemadó-mentességét, amelynek eredményeként 9 milliárd forint marad a családoknál. Mindezeket a támogatásokat jól kiegészítik a helyi kezdeményezések, amelynek Debrecenben nagy hagyományai vannak – tette hozzá. Erős családok nélkül nincs erős Magyarország és nincs erős Debrecen – mondta. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink