Három Nagy Arany érmet osztottak ki a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyén
Három bort Nagy Arany éremmel jutalmazott a zsűri a Veszprém Megyei Agrárkamara Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyén.
A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok bírálták Badacsonyban a Pannon Egyetem, Agrártudományi Centrum, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben, Kállay Miklósnak, a Corvinus Egyetem professzorának, a Magyar Borakadémia elnökének irányításával. A borversenyre szigorú nevezési feltételeket állapított meg a versenyt szervező Veszprém Megyei Agrárkamara kertészeti osztálya – közölte Téli Róbert, a kamara titkára.
A versenyre a Veszprém megyében termett szőlőből készült, palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, valamint a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgők nevezhettek.
A részvétel további feltételei közé tartozott, hogy a tulajdonos a nevezett borból legalább 300 liter készlettel rendelkezzen és egy termelő legfeljebb hét fajta bort nevezhet.
A borversenyre 221 mintát nevezett a 77 borászat. Legnagyobb számban a megye négy borvidékére jellemző fehérborok közül az olaszrizling és juhfark fajták neveztek, azonban cuvée és rosé borok is megtalálhatóak voltak. A 22 vörösbor minta mellett 3 gyöngyöző bor is megmérettette magát.
Nagy Arany minősítést ért el Győrffy Szabolcs köveskáli borász rózsakője, a balatonfüredi Koczor Kálmán „Aenigma” olaszrizlingje, valamint a balatonedericsi Esszendy Vin Kft. Apostol jégbora. A versenyen 35 bor aranyérmet kapott – mondta Téli Róbert. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >