Három és fél tonna húst foglaltak le egy fővárosi nagykereskedésben
Több mint három és fél tonna lejárt, illetve ismeretlen eredetű húst foglaltak le egy fővárosi húsnagykereskedésben, a bírság várhatóan milliós nagyságrendű lesz – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint a múlt heti ellenőrzésen több szabálytalanságot is találtak az engedéllyel rendelkező nagykereskedés telephelyén. Egy fagyasztóban hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej és sertésapróhús, amelyből több mint két tonnát koboztak el. A hűtőkamrában lejárt, ismeretlen eredetű csirkeszárnyat és húskészítményt, valamint belsőségeket is raktároztak. Összesen 3638 kilónyi terméket semmisítettek meg.
A nagykereskedelmi egységben szabálytalan módon együtt tárolták a csomagolt és csomagolatlan termékeket, emellett a telephely higiéniai állapota sem volt megfelelő – írták. Hozzátették: az ügy összetettségére való tekintettel még nem állapították meg a bírság összegét, de várhatóan milliós nagyságrendű lesz. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >Egy év alatt 40 százalékkal több húst vettek a Kifli vásárlói
Folyamatosan emelkedik halak iránti kereslet, az elmúlt évben 27 százalékkal…
Tovább olvasom >Árréssapka és tájékoztatás: a kormány az ellenőrzések tapasztalatai alapján dönt
A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint egyelőre nem született döntés…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >