Három és fél milliárdból újult meg a kaposvári gyógyfürdő

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 31. 11:48

Jelentős állomásához érkezett a kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő három és fél milliárd forintos rekonstrukciója. Hétfőn bemutatták az újságíróknak, és kedd reggel már igénybe vehették a beutaltak a fürdő gyógyászati részlegét, ahol egy év alatt 122 ezer különféle kezelésre nyílik lehetőség.

Kilenc új medencével bővül a kaposvári fürdő, melynek a fedett és az ötvenméteres szabad uszodája a kétéves építkezési kényszerszünet után már használható, a wellnessrészlegét egy hete nyitották meg, a gyógyászatit tegnap mutatták be, és egy-két héten belül a déli országrész egyik legösszkomfortosabb élményfürdőjét is átadják.

A keddi nyitás előtt egy olyan gyógyászat részleget járhatták be az újságírók, amely hazánk legkorszerűbb, legtöbb szolgáltatást nyújtó gyógyfürdőivel is felveszi a versenyt. Alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos vízében bróm-, jód- és fluoridionok vannak, és az elsősorban a mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas – tudtuk meg Kerekes Zsuzsától, a rendkívül igényesen kialakított, kétszintes gyógyászati részleg vezető főorvosától.


– Amikor két éve belevágtunk ebbe a pályázati pénzzel is támogatott önkormányzati fejlesztésbe, azt a célt tűztük ki, hogy ne egy kommersz, a Dél-Dunántúlon több helyütt is megtalálható, hanem egy magas minőségű szolgáltatást nyújtó gyógy- és szabadidő-eltöltési hellyé fejlesszük Kaposvár donneri városrészi, öreg termálfürdőjét és uszodáját. Sikerült, sikerülni fog – szögezte le a hétfői sajtótájékoztatóján Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere. Kijelentette: a város vezetésének megalapozott és határozott szándéka az egészségturisztika fejlesztése, a Kaposvárra látogatók számának növelése – írja a Magyar Nemzet Online.

Kapcsolódó cikkeink