Harmincan csatlakoztak a Good CSR programhoz

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 10. 00:05

Harminc vállalat csatlakozott idén a magyar kezdeményezésű, 2009-ben nemzetközivé bővült Good CSR vállalati felelősségvállalással kapcsolatos programhoz.

A Braun & Partners Network 2008-ban elindított kezdeményezésében a nemzetközi bővítésnek köszönhetően a magyar cégek mellett két lengyel és hat román cég is szerepel. A résztvevő vállalatok közül tizen a Good CSR 2009 Program keretein belül adják ki először GRI-alapú (Global Reporting Initiative) CSR jelentésüket.
A kezdeményezés a közreműködő cégek felelős működés terén elért eredményeinek egységes és összehasonlítható formában való megjelenítése mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy népszerűsítse a CSR ügyét és a tapasztalatcserét.
A Good CSR programhoz 2009-ben magyar, valamint lengyel és román vállalatok is csatlakoztak. A program révén a vállalatok elkészítették GRI „C” típusú jelentésüket nem-pénzügyi teljesítményükről, amelyben beszámolnak felelős működésükről.
Az idei programot záró, 2009. november 23-án megrendezésre kerülő Good CSR Gálán bemutatják a mindhárom nyelven megjelenő A társadalmi felelősségvállalás könyve című kötetet, melyben a résztvevő cégek CSR jelentései és további CSR szakmai cikkek olvashatók. A gálán öt kategóriában adnak majd át Good CSR díjakat.

Kapcsolódó cikkeink