Harmadszor nyerte el a Magyar Termék nagydíjat a MIRELITE MIRSA Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 05. 11:10

Immár harmadik alkalommal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat a MIRELITE MIRSA Zrt. A vállalat idén a kizárólag magyar munkaerő segítségével, 100%-ban magyar mezőgazdasági alapanyagokból készített gyorsfagyasztott zöldségkeverékeiért részesült a rangos elismerésben, emellett pedig az EXIM Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. is nekik ítélte az Export Mentor, Exporttámogatási Különdíjat.

mirsa_mireliteA magyar tulajdonban lévő családi vállalat folyamatos innovációinak köszönhetően, termékei kiváló minőségével érdemelte ki az elismerést, így mostantól egy évig viselheti a díj elnyerését tanúsító védjegyet. A rangos elismeréssel az albertirsai székhelyű cég nem csak a magyar, de a külföldi fogyasztók felé is tanúsítani tudja gyorsfagyasztott élelmiszereinek magas minőségi színvonalát, mivel termékeinek több mint 50%-át, mintegy 60 célországba exportálja.

Három a magyar igazság
Immár harmadik éve nyeri el sorozatban a Magyar Termék Nagydíjat a MIRELITE MIRSA Zrt., amelyet idén gyorsfagyasztott zöldségkeverékeiért érdemelt ki a vállalat.

A MIRELITE díjazása azért is jelentős elismerés, mert a márka indulásakor, 1945-ben a gyorsfagyasztott technológia hazai megalapításával új iparágat és új élelmiszer kategóriát teremtett az országban. Ezzel lehetővé vált, hogy a friss, szezonális élelmiszerek biztonságos módon, egyszerűen juthassanak el a fogyasztókhoz, betakarításuk időpontjától és helyszínétől függetlenül.

„A Magyar Termék Nagydíj harmadszori elnyerése vállalatunk 2010 óta tartó innovációs programjának eredménye. Folyamatos technológia és termékfejlesztéseink nemcsak azt tették lehetővé, hogy fejlesszük termékeink minőségét, de azt is, hogy ezen keresztül növeljük az exportértékesítés volumenét, amely a hazai élelmiszergyártók és feldolgozók számára kitörési pontot és növekedési potenciált jelent, emellett pedig a magyar mezőgazdasági termelőket is nagyobb értékesítési lehetőséghez juttatja” – mondta Dr. Losó József, a MIRELITE MIRSA Zrt. igazgatósági elnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Termék Nagydíj elismeréssel nemcsak a Magyarországon kapható külföldi termékekkel szemben, de a külpiacokon, a nemzetközi gyártók helyi termékeivel szemben is tovább növelhetjük termékeink versenyképességét” – tette hozzá a szakember.

Napfény a jégen: forró külföldi sikerek
Az innováció és a folyamatos fejlődés érdekében a MIRELITE MIRSA Zrt. idén és az elmúlt két évben összesen 1,15 milliárd forintot költött technológia és termékfejlesztésekre. Minőségi élelmiszereinek köszönhetően a MIRELITE MIRSA Zrt. ma már több, mint 60 országba juttatja el az egyedülálló ízvilággal és kimagasló beltartalmi értékekkel rendelkező magyar agrártermékeket és élelmiszereket, ezzel pedig az egyik legtöbb külföldi országba exportáló cégnek számít Magyarországon. A vállalat az Európa Unió tagállamain kívül a közel-keleti, távol-keleti országokba és Amerikába is exportál.

Mesterhármas

A MIRELITE MIRSA Zrt. 2014-ben gyorsfagyasztott zöldségkeverékekkel (Mexikói gazdagon, Dolina, Napsugár, Royal, Franciasaláta alap, Leveszöldség, Vegyesfőzelék, Zöldségkeverék lecsóhoz) nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat, míg 2013-ban gyümölcsös gombócait, 2012-ben pedig gyorsfagyasztott vadas mártását díjazták. A rangos elismerés mellett az EXIM Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. Export Mentor, Exporttámogatási Különdíját is a gyorsfagyasztott élelmiszerek gyártásával foglalkozó cégnek ítélték, exportcélú tevékenységei bővítéséhez.

„A Magyar Termék Nagydíj által tanúsított értékekre nemcsak a magyar fogyasztók, de kereskedelem szereplői is egyre jobban odafigyelnek. Egy ilyen rangos elismerés kiemeli a terméket versenytársai közül, segít a pozitív megkülönböztetésben és bizalmat ébreszt. A korábban díjazásban részesülő MIRELITE termékek jelentős növekedést értek el az elmúlt években, mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon” – mondta Dr. Losó József.

Magyar alapanyagból, magyar munkaerővel, magyar tulajdonban
A magyar gyorsfagyasztott élelmiszer iparágon belül a MIRELITE MIRSA rendelkezik a legnagyobb, 32 ezer palettás tárolókapacitással. A vállalat hazai előállítású alapanyagot dolgoz fel 220 alkalmazottal, de beszállítóin és az alvállalkozóin keresztül mintegy közel ezer ember megélhetéséhez járul hozzá. A cég tavalyi árbevétele közel 3 milliárd forintot tett ki, többek között jelentős export volumenének köszönhetően, amely a Magyar Termék Nagydíj idei tematikájának is fókuszában állt.

Kapcsolódó cikkeink