Harmadával nőtt szeptemberben az e-kereskedelem

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 10. 19:42

A KSH adatai szerint 2020. szeptemberben, az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 2,0%-kal csökkent.

Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,0%-kal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,2, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,6%-kal nőtt.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,4%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 33%-kal bővült, folytatva az évek óta tartó tendenciát. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 9,8%-kal kisebb lett.


2020. január– szeptemberben, az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 0,5%-kal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben 3,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 1,1%-kal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,7%-kal csökkent az értékesítés volumene.

Harmadával nőtt az e-kereskedelem szeptember - PA

//

Kapcsolódó cikkeink