Harmadával nőtt az eBay bevétele

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 21. 12:20

A bevételek és az eredmény szintjén is növekedésről számolt be az eBay negyedéves gyorsjelentésében. A cég aukciós tevékenysége és online fizetési megoldása is növekedést könyvelhetett el. Az eBay árfolyama mégis csökkent, miután a menedzsment várakozások  kiábrándították a befektetőket.

Több mint 30%-os bevételnövekedést könyvelt el az eBay a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva és a nettó eredmény szintjén is emelkedésről számolt be a társaság tegnap, a piacok zárása után közzétett gyorsjelentésében. A vállalat nettó profitja 491 millió dollárra növekedett az egy évvel ezelőtti 432 millió dollárról. A társaság egy részvényre jutó eredménye 0,48 dollárra rúgott az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A hagyományos aukciós üzletág és az online fizetési szolgáltatások terén is növekedést ért el a vállalat: aukciós tevékenységéből származó bevételei 17%-kal növekedtek, a PayPal bevételei pedig 32%-kal ugrottak meg.

A folyó negyedévre vonatkozó menedzsment prognózis viszont kiábrándította a befektetőket, a cég ugyanis 3,2-3,35 milliárd dollár közötti bevétel mellett 0,55-0,58 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár  – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink