Harcsapaprikás-fesztivál Tiszacsegén
Harcsapaprikás-fesztivált rendeztek szombaton Tiszacsegén.
A negyedik alkalommal megrendezett harcsapaprikás-főzésre 111 csapat jelentkezett, amelyeknek két-két kilogramm filézett harcsából kelletta Tisza-parton felállított sátoroknál, szabadtűzön tejfeles harcsapaprikást készíteniük.
Nagy Sándor, a szervező tiszacsegei halászcsárda tulajdonosa kiemelte, hogy a halfogyasztás népszerűsítésére évente két nagy rendezvényt szerveznek: júliusban halászlé-, szeptember első szombatján pedig harcsapaprikás-fesztiválra várják az érdeklődőket. Felidézte, hogy az idén kilencedik alkalommal megtartott halászléfesztiválon hatezer adag étel talált gazdára.
A szombati főzőversenyről szólva Szalai János, a halászcsárda vezetője elmondta, hogy az ország egész területéről jelentkeztek csapatok, van olyan munkahely, ahonnan 50 tagú csapat érkezett.
A harcsapaprikás-fesztiválon a főzőverseny mellett családi és gyerekprogramok, népművészeti és kirakodóvásár, valamint zenés programok is várták a közönséget a csegei Tisza-parton. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vége a Balaton Soundnak Zamárdiban
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a szeptember 24-i önkormányzati ülésen megerősítette,…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >