Harcsapaprikás-fesztivál Tiszacsegén
Harcsapaprikás-fesztivált rendeztek szombaton Tiszacsegén.
A negyedik alkalommal megrendezett harcsapaprikás-főzésre 111 csapat jelentkezett, amelyeknek két-két kilogramm filézett harcsából kelletta Tisza-parton felállított sátoroknál, szabadtűzön tejfeles harcsapaprikást készíteniük.
Nagy Sándor, a szervező tiszacsegei halászcsárda tulajdonosa kiemelte, hogy a halfogyasztás népszerűsítésére évente két nagy rendezvényt szerveznek: júliusban halászlé-, szeptember első szombatján pedig harcsapaprikás-fesztiválra várják az érdeklődőket. Felidézte, hogy az idén kilencedik alkalommal megtartott halászléfesztiválon hatezer adag étel talált gazdára.
A szombati főzőversenyről szólva Szalai János, a halászcsárda vezetője elmondta, hogy az ország egész területéről jelentkeztek csapatok, van olyan munkahely, ahonnan 50 tagú csapat érkezett.
A harcsapaprikás-fesztiválon a főzőverseny mellett családi és gyerekprogramok, népművészeti és kirakodóvásár, valamint zenés programok is várták a közönséget a csegei Tisza-parton. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >