Harcsapaprikás-fesztivál Tiszacsegén
Harcsapaprikás-fesztivált rendeztek szombaton Tiszacsegén.
A negyedik alkalommal megrendezett harcsapaprikás-főzésre 111 csapat jelentkezett, amelyeknek két-két kilogramm filézett harcsából kelletta Tisza-parton felállított sátoroknál, szabadtűzön tejfeles harcsapaprikást készíteniük.
Nagy Sándor, a szervező tiszacsegei halászcsárda tulajdonosa kiemelte, hogy a halfogyasztás népszerűsítésére évente két nagy rendezvényt szerveznek: júliusban halászlé-, szeptember első szombatján pedig harcsapaprikás-fesztiválra várják az érdeklődőket. Felidézte, hogy az idén kilencedik alkalommal megtartott halászléfesztiválon hatezer adag étel talált gazdára.
A szombati főzőversenyről szólva Szalai János, a halászcsárda vezetője elmondta, hogy az ország egész területéről jelentkeztek csapatok, van olyan munkahely, ahonnan 50 tagú csapat érkezett.
A harcsapaprikás-fesztiválon a főzőverseny mellett családi és gyerekprogramok, népművészeti és kirakodóvásár, valamint zenés programok is várták a közönséget a csegei Tisza-parton. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új adónem bevezetését javasolja az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság a közelmúltban javaslatot tett az Európai Unió…
Tovább olvasom >Egy különleges együttműködés az Unicum Riserva és a beck@grecsó duó között: útjára indult a „szeretet vessző béke”
Az Unicum Riserva támogatásában márciusban debütált a beck@grecsó formáció új…
Tovább olvasom >Újabb elismerés a Borsodi Sörgyár jó munkahelyi gyakorlataiért
Második alkalommal ítélték oda a Borsodi Sörgyárnak a Sokszínű és…
Tovább olvasom >