Harcot indít az Európai Bizottság az élelmiszer-pazarlás ellen
Az Európai Unióban évente kereken 89 millió tonnányi élelmiszert dobnak szemétbe – közölte az Európai Bizottság Brüsszelben.
Az AFP szerint ez egy EU-polgárra vetítve 179 kilogramm élelmiszert jelent, és ebben a mezőgazdaságban és a halászatban felgyülemlett hulladékok mennyisége még nem is szerepel. Az élelmiszerekkel való pazarlás fő oka között szerepel a túltermelés, a „szépséghibák”, a minta termékek nem megfelelő mérete, a szabálytalan tárolás.
Mint az Európai Bizottság az élelmiszerbiztonság napja alkalmából csütörtökön közölte, harcot kíván indítani az élelmiszerek pazarlása ellen. Különben fennáll annak a veszélye, hogy az évtized végére az EU-ban szemétbe kerülő élelmiszerek mennyisége már 126 millió tonnára fog nőni – írja az AFP nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kevesebb cukor, minimális szénhidrát
A cukormentes és szénhidrátcsökkentett élelmiszerek piaca ma már messze túlmutat…
Tovább olvasom >TikTok-trend ihlette a Kroger új saját márkás termékcsaládját
A Kroger amerikai élelmiszerlánc a legújabb „cherry-core” TikTok trendből merített…
Tovább olvasom >Egyedi hangot keres a Lidl skóciai önkiszolgáló pénztáraihoz
A Lidl közel 3 millió fontot fordít arra, hogy önkiszolgáló…
Tovább olvasom >