Harc minden fronton

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2007-ben folytatta az utóbbi években megszokott érdekvédelmi munkát, amelynek középpontjában a kormányzattal történő folyamatos konzultáció állt. Ezzel célja a szakmát sújtó intézkedések meghozatala előtti szakmai egyeztetések, illetve a már meghozott döntések ésszerű módosításai. Többéves munka eredményeképpen a hazai vendéglátás néhány egysége felkerült az üdülési csekk beváltóinak körébe. Az év végén zajlott volna a sokak által vitatott módon összeállított 200-as lista frissítése, de ezt az alapítványt (MNÜA) ért támadások miatt annak vezetői egyelőre elhalasztották.
Háber Tamás elnök szerint 2008. júliusra jelentős mértékben fejlesztik az alapítvány számítástechnikai rendszerét, és ezt követően korlátlan számú – azaz bármelyik ezt kívánó – vendéglátóhely köthet felhasználói szerződést.
– Sajnos, miközben a piac szereplői bizonyították, hogy igénylik a lehetőséget, néhány szakmai szervezet, akikkel érdekközösséget kellene alkotnunk, magánakcióikkal éppen gátolják a továbblépést – jelzi Háber Tamás.
Az elmúlt évben – papíron – erősödött az MVI regionális képviselőinek szervezete, Gombás András irányításával. Ennek célja a vidéki tagság hatékonyabb érdekképviselete és tájékoztatása. Háber úr szerint 2008-ban a fő hangsúly a dohányzás betiltásával kapcsolatos ellentmondások feloldására és azok gazdasági kárainak mérséklésére kerülhet. Ezzel kapcsolatban, érdeklődés esetén, az elnökség az ország bármely pontján örömmel vállal információátadó „fellépést”.

Kapcsolódó cikkeink