Happy Chocolates Zrt.: napi 50 tonna csokit is képes előállítani az új gyár

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 06. 12:05

Úriban, a fővárostól mintegy 40 km-re elhelyezkedő faluban az újonnan épült édesipari övezet tulajdonosai 2011 nyarán nyitották meg a naponta mintegy 50 tonna csokoládét is előállítani képes gyár területét.

A teljes egészében magyar tulajdonosi körű Happy Chocolates Zrt. célja, hogy a minőségi, minden fogyasztói igényt kielégítő csokoládégyártás mellett új munkahelyeket teremtsen, és fellendítse a térség gazdasági, valamint turisztikai helyzetét.

A beruházás első ütemében, amely részben pályázati támogatásból, részben banki finanszírozással valósult meg, 2011 nyarán átadtak egy négyezer négyzetméteres termelőcsarnokot, egy ezer négyzetméteres irodaházat, valamint egy 240 négyzetméteres inkubátorházat. Utóbbi a csokoládégyártáshoz szükséges kutatási és fejlesztési feladatok ellátásán túl lehetőséget nyújt az édesipartól független, ám a környék szempontjából fontos projektek számára is, mint például a vízminőség ellenőrzése.

Az új magyar csokoládégyárat üzemeltető Happy Chocolates Zrt. a termelés 2012 harmadik negyedéves beindításával száz munkahelyet teremt. A vállalat az üzemben munkavégzést folytató munkaerő toborzását elsősorban Úri községből, valamint annak közvetlen vonzáskörzetéből tervezi megoldani.

A beruházás második fázisaként már elkezdődött egy a termelőcsarnok méretével közel azonos alapterületű logisztikai bázis felépítése, amelyet várhatóan ez év júniusában adnak át. A beruházók későbbi tervei között szerepel egy csokoládémúzeum létrehozása is, amely reményeik szerint hozzájárul a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez is – írta a hir24.hu nyomán az mmonline.hu.

Kapcsolódó cikkeink