Hamarosan új magyar borászati kifejezések kerülhetnek uniós oltalom alá
Előrelépés történt a magyar borok uniós oltalma területén, ugyanis az Európai Bizottság foglalkozik a már öt éve benyújtott hagyományos magyar borászati kifejezések kérdésével, és hamarosan sor kerülhet ezek hivatalos bejegyzésére – közölte Erdős Norbert fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Tájékoztatása szerint Phil Hogan mezőgazdaságért és a vidékfejlesztésért felelős biztos írásban adott erről tájékoztatást a képviselő parlamenti kérdésére adott válaszában.
Erdős Norbert emlékeztetett, hogy a magyar kormány a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa javaslatára öt új kifejezés – borkülönlegesség, a jégbor, a főbor, a szemelt szőlőből készült bor és a töppedt szőlőből készült bor – uniós oltalmát kérelmezte 2014 nyarán az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságánál.
Az uniós bejegyzés fontosságát jelezve kiemelte: minden egyes nap késlekedés lehetőséget vesz el a magyar borászoktól, hogy az e kategóriák alá besorolható borokat a magasabb minőséget mutató címkékkel értékesíthessék az uniós tagországokban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
NAK-HNT: összefogott a vidék a hazai szőlőültetvények megvédése érdekében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Országszerte védekezünk a szőlőkabócával szemben; számíthatnak ránk a gazdák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nébih: Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyúl Terméktanács: sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok rendezvénysorozata
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Európa logisztikai piaca óriási ellátási hiányt szenved
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Több réteg, több választás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

