Hamarosan megnyílik az Europeum Bevásárlóközpont

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 06. 15:18

Az Europeum Bevásárlóközpont április 14-én nyílik Budapesten, a három szintes kereskedelmi létesítmény 90 százalékát már bérbe adták – mondta Vincze Anna, a bevásárlóközpont igazgatója szerdán az épület bejárásán.

Az Ablon csoport 31 ezer négyzetméteres, kilencmilliárd forintos komplexumában 2010 tavaszán nyílt meg a Courtyard by Mariott szálloda, mélygarázs, és a beruházás részeként készült el a 6500 négyzetméteres bevásárlóközpont.

Vincze Anna hangsúlyozta, hogy az ingatlanfejlesztés részeként a bevásárlóközpont előtt lévő Blaha Lujza téren térburkolat felújítását, zöldterület kialakítását, új interaktív szökőkút megépítését tervezik, és erről egyeztetnek a fővárosi önkormányzattal.

Az Europeum Bevásárlóközpont 6500 négyzetméteréből 5300 négyzetmétert tesz ki a bérbe adható terület, amelynek 90 százalékát már kiadták. A jelentősebb bérlők között van a Hennes&Mauritz divatáru, a Müller drogéria, a Deichmann cipő, az Yves Rocher kozmetika, a Samsonite bőrtáska profillal, az Illy kávézó és a Central Casino.

Vincze Anna elmondta, hogy a kereskedelmi egységek bérleti díja havonta négyzetméterenként 20-100 euró között van a bérelt terület nagyságától, elhelyezkedésétől függően.

A bevásárlóközpont vezetője számok említése nélkül elmondta, hogy hosszú távú megtérülésben gondolkodnak, ami a tervezetthez képest némileg elhúzódhat a gazdasági válság hatására.

Az Ablon cégcsoport 1993. évi alapítása óta vezető szerepet tölt be Közép-Kelet-Európában ingatlanfejlesztőként. A londoni tőzsdén jegyzett részvénytársaság Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban és Romániában folytat ingatlanfejlesztési tevékenységet.

Az Ablon cégcsoport húsz hazai projekt fejlesztése során több mint négyszázmillió euró befektetést hozott Magyarországra, amellyel összesen 205 ezer négyzetméter beépített területet hozott létre és több mint 8.500 munkahelyet teremtett – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink